NBA: Maxey 51 pontot szórt, Bostonban nyert a Lakers – videók

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.02.02. 08:07
Philadelphia 76ers v Utah Jazz
Tyrese Maxey 51 pontot dobott a Utah Jazz ellen (Fotó: Getty Images)
A keleten első helyezett Boston Celtics otthon kapott ki a Los Angeles Lakerstől az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának legutóbbi, magyar idő szerint pénteki játéknapján.

Pikáns meccset rendeztek Bostonban, hiszen a jó formában lévő Celtics az idén gyengélkedő Los Angeles Lakerst látta vendégül. A Lakers a két „nehézsúlyú emberét”, LeBron Jamest és Anthony Davist is nélkülözte, ehhez képest a legjobb arcát mutatta. Az első negyedben még fej fej mellett haladtak a csapatok, a folytatásban viszont nagyon meglépett ellenfelétől a Lakers. A hazaiak a harmadik negyedben sem közeledtek igazán, az utolsó negyedben pedig okosan gazdálkodott előnyével és az idővel a Lakers, amely 114–105-re megnyerte a meccset. D'Angelo Russell 16 pontja mellé kiosztott 14 asszisztot és összeszedett nyolc lepattanót, a mások oldalon egyedül a 23 pontos Jayson Tatum nőtt fel a feladathoz, de ő sem eléggé.

Utahban Tyrese Maxey nagy napja volt, a Philadelphia 76ers játékosa 51 pontig – ami karrierrekord az életében – meg sem állt a Jazz ellen. A dobott pontjai mellett eltörpült a kiosztott egy assziszt és a két lepattanó – csapata jórészt az ő remeklésének köszönhetően nyert 127–124-re.

A 76-ers játékosai az öltözőben meg is adták a módját az ünneplésnek:

FÉRFI KOSÁRLABDA
NBA, ALAPSZAKASZ
New York Knicks–Indiana Pacers 109–105
Boston Celtics–Los Angeles Lakers 105–114
Memphis Grizzlies–Cleveland Cavaliers 101–108
Utah Jazz–Philadelphia 76ers 124–127

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik