NBA: kétszeri hosszabbítás után nyert az OKC, ismét kikapott a Bucks

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.05. 09:01
A Toronto ráijesztett az OKC-re, de Shai Gilgeous-Alexander nem hagyta kikapni csapatát (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerinti hétfői játéknapján a nyugati első Oklahoma City Thunder kétszeri hosszabbítás után nyert a Toronto Raptors ellen. A keleti éllovasok közül a Boston Celtics negyven ponttal nyert a Memphis Grizzlies ellen, míg a Milwaukee Bucks a Utah Jazz otthonában szenvedett vereséget.

A Nyugati konferenciában éllovas Oklahoma City Thunder alaposan megszenvedett a Toronto Raptors ellen. A vendégek 23 ponttal vezettek a harmadik negyed közepén, de az OKC nem hagyta magát és egy 19–2-es rohanással zárkózott. A negyedik negyedre utolérte a Thunder a Raptorst és szinte minden támadásnál változott a vezető csapat kiléte. A rendes játékidő döntetlennel ért véget, az első hosszabbításban a Toronto kezdett jobban, de Shai Gilgeous-Alexander triplája után ismét döntetlen volt az állás. A második ráadásban már az OKC kezdeményezett és végül nyolc ponttal megnyerte a találkozót. A dupla-duplával záró SGA mellett a hazaiak legjobbja a 24 pontig jutó Josh Giddey volt.

A többi nyugati éllovas is hozta a kötelezőt. A Denver a 29 pontos Nikola Jokicsnak köszönhetően nyert a Portland ellen, míg a Minnesota Timberwolvesban Rudy Gobert és Karl-Anthony Towns is dupla-duplával zárt, de a legjobb dobó a 32 pontos Anthony Edwards volt. A Los Angeles Clippers győzelmét is a két sztárjátékos szállította. Kawhi Leonard 25 pontos 11 lepattanós dupla-duplával, míg James Harden 21 pontos 11 asszisztos dupla-duplával segítette győzelemre a Clipperst a Miami Heat otthonában.

A keleti első Boston Celtics aratta a játéknap legnagyobb különbségű győzelmét. A sorozatban ötödik vereségét elszenvedő Memphis Grizzliesnek nem volt ötlete arra, hogyan állítsa meg a 34 pontig jutó Jayson Tatumot és a 26 pontot dobó Kristaps Porzingist, így a Boston 131–91-re behúzta a meccset.

Ellenben a másik keleti élmenő, a Milwaukee Bucks a Utah Jazz otthonában szaladt bele egy vereségbe. A vendégek hiába vezettek még 14 ponttal a negyedik negyed elején, a Utah 40 pontos záró játékrésze ellen kevés volt Janisz Adetokunbo 33 pontos 13 asszistos dupla-duplája. A Milwaukee a legutóbbi négy találkozójából csak egyet tudott megnyerni.

NBA
ALAPSZAKASZ
Boston Celtics–Memphis Grizzlies 131–91
Charlotte Hornets–Indiana Pacers 99–115
Miami Heat–Los Angeles Clippers 95–103
Minnesota Timberwolves–Houston Rockets 111–90
Oklahoma City Thunder–Toronto Raptors 135–127 – hosszabbítás után
Utah Jazz–Milwaukee Bucks 123–108
Denver Nuggets–Portland Trail Blazers 112–103

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik