NFL: Mahomeséknak megint sikerült – a Bills ellen fordított a Chiefs

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.22. 07:58
Patrick Mahomes örülhet, ismét főcsoportdöntőbe vezette csapatát (Fotó: facebook.com/Kansas City Chiefs)
A profi amerikaifutball-ligában (NFL) vasárnap (magyar idő szerint hétfőn hajnalban) a Detroit után a címvédő Kansas City Chiefs is bejutott a főcsoportdöntőbe, miután idegenben legyőzte a Buffalo Billst.

 

 


Az NFL vasárnapi főcsoportelődöntői közül – mint beszámoltunk róla – a Detroit 31–23-as sikerrel érvényesítette a hazai pálya előnyét. Ahogy az a korábbi meccseken a másik két, az alapszakasz alapján magasabban rangsorolt, így a főcsoportelődöntőben otthon játszó csapatnak, a Baltimore-nak és a San Franciscónak is sikerült. A legjobb nyolc közé jutott csapatok közül egyedüliként a Kansas City azonban idegenben is tudott győzni a Buffalo ellen.

Az első negyedben csak egy-egy mezőnygól született, a másodikban viszont megjöttek a TD-k is, melyekből kettőt a hazaiak irányítója, Josh Allen futott. A másik oldalon Travis Kelcének volt egy 22 yardos TD-elkapása, míg Harrison Butkernek egy 29 yardos mezőnygólja. Így két negyed után 17–13-ra még a Bills vezetett. Sőt, a négypontos hazai előny az utolsó negyedre is megmaradt, miután a harmadik játékrészben mindkét csapat egy-egy passzolt TD-t produkált (Kelcének megvolt a második TD-elkapása 3 yardról, a hazaiaknál Khalil Shakir kapta el a labdát 13 yardról).

A negyedik negyed aztán rögtön úgy indult, hogy a vendégek fordítottak Isiah Pacheco 4 yardos, elkapott TD-jével, ami után elsősorban már a Chiefs remek védőjátékáról szólt a meccs, a vendégek nem engedték közel a hazai támadókat az „end zone”-hoz. A Billsnek így is megvolt az esélye az egyenlítésre 1 perc 47 másodperccel a meccs vége előtt Tyler Bass 44 yardról hibázott, ezzel a Chiefs győzött 27–24-re . A Kansas City így 2019 óta negyedszer nyerheti meg az AFC-t és juthat be a „nagy döntőbe” (az eddigi három alkalommal is Andy Reid volt a vezetőedző, s Patrick Mahomes az irányító), ha a következő körben a Baltimore vendégeként is nyerni tud. Az irányítók közül hazai oldalon Allen 186 passzolt yarddal, egy passzolt és két futott TD-vel zárt, a vendégek részéről Mahomes 215 yardot, közte két TD-t passzolt.


ÖSSZEFOGLALÓ A VIDEÓRA KATTINTVA
 

 

NFL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
AFC
Buffalo Bills (2.)–Kansas City Chiefs (3.) 24–27 
Baltimore Ravens (1.)–Houston Texans (4.) 34–10

NFC
San Francisco 49ers (1.)–Green Bay Packers (7.) 24–21
Detroit Lions (3.)–Tampa Bay Buccaneers (4.) 31–23

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik