NFL: a Ravens magabiztosan, a 49ers nyögvenyelősen jutott tovább

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.01.21. 08:46
Christian McCaffrey két futott touchdownnal juttatta tovább a San Franciscót (Fotó: Getty Images)
Mindkét alapszakaszbeli főcsoportgyőztes, a Baltimore Ravens és a San Francisco 49ers is bejutott a rájátszás főcsoportdöntőjébe. A Ravens a második félidőben átgázolt a Houston Texanson, míg a 49ers szoros mérkőzésen győzte le a Green Bay Packerst.

A Houston Texans az első félidőben még tartotta a lépést a Baltimore-ral, Steven Sims 67 yardos puntvisszahordásának köszönhetően 10–10-zel zárult az első félidő. A másodikban azonban a Ravens az első három támadásából touchdownt szerzett, Lamar Jackson kétszer befutott a Texans célterületére, egyszer pedig Isaiah Likelynek passzolt TD-t. Közben a baltimore-i védelem ugyanilyen dinamikus játékkal teljesen megbénította az újonc C. J. Stroud vezette a texasi támadósort, és 34–10-re győzött.

A Ravens vendége a jövő heti főcsoportdöntőben a hétfő hajnali Buffalo–Kansas City mérkőzés győztese lesz.

A Nemzeti főcsoport elődöntőjének első meccsén a hetedik kiemelt Green Bay megszorongatta a San Franciscót, az esős meccsen Jordan Love Bo Meltonnak és Tucker Kraftnak is TD-passz adott, a Packers az utolsó negyedet hétpontos hátránnyal kezdte. Jake Moody 52 yardos mezőnygóllal 17–21-re alakította az állást, majd egy perccel a vége előtt – miután a Packers rúgója, Anders Carlson kihagyott egy mezőnygólkísérletet – Christian McCaffrey a második futott touchdownjával fordított. 

A mérkőzést eldöntő megmozdulás Dre Greenlaw nevéhez fűződik, a San Francisco linebackere kétszer is lehalászta Love átadását, másodszor a Packers utolsó ellenakciója során. A Green Bay még bízhatott benne, hogy mezőnygóllal kicsikarja a hosszabbítást, de Greenlaw interceptionje döntőnek bizonyult.

A San Francisco egy hét múlva is otthon játszik, az ellenfele a Detroit vagy a Tampa Bay lesz.

NFL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
AFC
Baltimore Ravens (1.)–Houston Texans (4.) 34–10
NFC
San Francisco 49ers (1.)–Green Bay Packers (7.) 24–21
Vasárnap játsszák
21.00: NFC, Detroit Lions (3.)–Tampa Bay Buccaneers (4.) (Tv: Arena4)
Hétfő
0.30: AFC, Buffalo Bills (2.)–Kansas City Chiefs (3.) (Tv: Arena4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik