NBA: Jordan és LeBron James napra pontosan ugyanannyi idősen kapta legnagyobb pofonját

Vágólapra másolva!
2023.12.04. 09:07
null
Michael Jordan és LeBron James napra pontosan ugyanannyi idősen szenvedte el – eddigi – pályafutása legnagyobb különbségű vereségét (Fotó: Getty Images)
Egészen elképesztő statisztikai adatra bukkant az egyik, NBA-vel foglalkozó X-oldal a Los Angeles Lakers múlt heti, Philadelphia 76erstől elszenvedett megsemmisítő, 138–94-es veresége után.

A Plumberleague nevű Twitter/X-oldal szúrta ki, hogy a minden idők legjobb kosárlabdázói között számon tartott két legenda, Michael Jordan és LeBron James napra pontosan ugyanannyi idősen, azaz 38 évesen és 333 naposan szenvedte el pályafutása legnagyobb különbségű vereségét.

A hatszoros bajnok, ötszörös MVP (legértékesebb játékos) Michael Jordan 2002. január 16-án a Washington Wizards játékosaként szaladt bele 111–67-es hazai vereségbe a New Jersey Nets ellen, míg a négyszeres bajnok LeBron Jamesnek a múlt heti, Philadelphia 76ers elleni 138–94-es fiaskó volt – eddigi – pályafutása legsúlyosabb veresége, a két legenda pedig napra pontosan ugyanannyi idős volt a két mérkőzésen.

Jordan akkor tíz ponttal, egy assziszttal és két lepattanóval zárt, míg LeBron múlt héten 18 pontig és öt asszisztig jutott a 76ers ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik