NHL: Pettersson-mesterhármassal hatodszor nyert a Canucks

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.01. 07:41
null
Elias Pettersson mesterhármassal vette ki a részét a Canucks győzelméből (Fotó: Getty Images)
Megszerezte idénybeli hatodik győzelmét az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a Vancouver Canucks, amely a Nashville Predators elleni 5–2-es hazai sikerrel feljött a Nyugati főcsoport második helyére, míg a Los Angeles Kings a Toronto Maple Leafs ellen nyert idegenben 4–1-re.

Jól kezdte az évadot az előző idényben a rájátszásról lemaradó Vancouver Canucks, amelynek azonban a Nashville Predators elleni meccse már nem indult ilyen jól, még úgy sem, hogy a vendégek kihagyott büntetője után az első gólt a kanadaiaktól Sam Lafferty szerezte, nem sokkal később ugyanis a Nashville fél perc alatt két gólt szerezve fordított.

A Vancouver a második harmadban a svéd Elias Pettersson két góljával fordított (a másodikat emberelőnyben szerezte), a harmadik 20 percben egy emberhátrányos góllal növelte a különbséget, az 5–2-es Canucks-sikert Pettersson harmadik, ezúttal üres kapus gólja alakította ki.

A Vancouver svéd csatára a mostani mesterhármassal kilenc meccsen már 16 pontnál jár.



A nyolc meccs után 4-4 győzelemmel és vereséggel álló Los Angeles Kings meglepte vendéglátóját, az 5–3-as mérlegű Toronto Maple Leafset, a kaliforniaiak ugyanis a második harmad közepére 3–0-ra megléptek, s ezután hiába szépítettek a kanadaiak emberelőnyben, 4–1-es vereséget szenvedtek.

NHL
ALAPSZAKASZ

Toronto Maple Leafs–Los Angeles Kings 1–4
Vancouver Canucks–Nashville Predators 5–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik