NHL: már nem hibátlan, de még veretlen a címvédő Vegas

Vágólapra másolva!
2023.10.18. 10:56
null
Marchessault szerezte a mindent eldöntő rávezetéses gólt a szétlövésben (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) szerda hajnali mérkőzésein a címvédő Vegas Golden Knights csak szétlövéssel győzte le a Dallas Starst, így már nem hibátlan a mérlege, viszont tovább őrzi veretlenségét. Az Edmonton Oilers hat gólt vágott a Nashville Predators otthonában, ahogy szintén fél tucatig jutott a Carolina Hurricanes a San Jose Sharks vendégeként.

Az Edmonton német csatára, Leon Draisaitl két gólja mellé két asszisztot is begyűjtött a Predators vendégeként, ezzel a liga pontszerzőlistáján 4+3-mal az élre ugrott. Az Oilers két vereség után az első harmadban már 4–0-ra vezetett a Predators ellen, s igazából már ekkor sem volt kérdés, hogy a brigád begyűjti első idénybeli győzelmét.

A címvédő Vegas Golden Kngiths alaposan megszenvedett a győzelemér a Dallas ellen hazai pályán, miután a gól nélküli első felvonást követően vendégek a második 20 perc elején előnybe kerültek. A nevadaiak még ebben a játékrészben egyenlítettek, s ez a forgatókönyv a harmadik harmadban is megismétlődött, így jöhetett a ráadás. Ebben gól már nem született, s végül a szétlövésben a hazaiak koncentráltak jobban.

NHL, ALAPSZAKASZ
Philadelphia Flyers–Vancouver Canucks 2–0
Montreal Canadiens–Minnesota Wild 2–5
Buffalo Sabres–Tampa Bay Lightning 3–2 – h. u.
New York Islanders–Arizona Coyotes 1–0
Nashville Predators–Edmonton Oilers 1–6
Winnipeg Jets–Los Angeles Kings 1–5
Seattle Kraken–Colorado Avalanche 1–4
San Jose Sharks–Carolina Hurricanes 3–6
Vegas Golden Knights–Dallas Stars 3–2 – szl.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik