NBA: Curry 42 ponttal vezette győzelemre a GSW-t, nyertek Jokicsék is – videók

Vágólapra másolva!
2023.10.31. 08:15
null
Steph Curry ismét megállíthatatlan volt (Fotó: Getty Images)
Steph Curry varázslatos játékával nyert a New Orleans Pelicans otthonában a Golden State Warriors az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint kedd hajnali játéknapján. Győzni tudott továbbá a címvédő Denver Nuggets, a Los Angeles Lakers, a Luka Doncic vezette Dallas Mavericks és a Chicago Bulls is.

Gyakorlatilag csak az első negyedben volt pariban a San Franciscó-i együttessel a Pelicans, utána már csak egy csapatot láthattunk a pályán. A Warriors húzóembere a 35 éves Steph Curry volt, aki 42 pontja mellé öt-öt lepattanót, illetve asszisztot is elkönyvelhetett. A hazai oldalon Williamson és McCollum is eljutott 19 pontig, de ez túl kevés volt a sikerhez.

 

Szoros mérkőzésen gyűrte le a Jazzt a címvédő, amely kiváló első félidejére építve diadalmaskodott. A nagyszünetben már 13 pont volt a Nuggets előnye, amelyet a meccs végére nyolc pontra faragott le a utahi csapat, a fordításra már nem jutott ereje. A denveri gárdában Nikola Jokics (27–10–11) ismét tripla duplával jelentkezett, míg a másik oldalon a dupla duplát jegyző finn magasember, Lauri Markkanen (27–14–5) játéka tartotta a lelket társakban.

S ha már tripla dupláról van szó, akkor a másik balkáni fenomén, Luka Doncic mellett sem lehet elmenni szó nélkül, hiszen a Dallas Mavericks az ő parádés teljesítményével (35–12–12) győzött a Memphis Grizzlies otthonában. Az eltiltott Ja Morantot nélkülöző hazai gárdában Desmond Bane és Jaren Jackson Jr. is 30 ponttal jelentkezett, de ez sem volt elég a texasiak legyőzéséhez.

 

 


A játéknap legdrámaibb összecsapását a Los Angeles Lakers és az Orlando Magic meccse hozta, a kezdeti orlandói dominancia után a második negyedben 10-11 pontra is elhúzott a Lakers. A Magic ezt a hátrányt is le tudta dolgozni, s már előnyben vonulhatott a nagyszünetre. A német Franz Wagner vezérletével – néhány kisebb hazai fellángolást leszámítva – az utolsó percekig vezettek a vendégek, de a meccs legvégén fordítani tudott a Lakers. A Magic Suggs triplájával ráadásra menthette volna a meccset, de a labda kiszédült a gyűrűről, így az arany-lila játékosok ünnepelhettek a végén.

 

A játéknap többi mérkőzésén a Brooklyn Nets a Charlotte Hornets, míg a Chicago Bulls az Indiana Pacers otthonában tudott győzni, de nyerni tudott a Washingtonban vendégeskedő Celtics is. Az Atlanta Hawks odahaza kapta el a Minnesota Timberwolvest, akárcsak a Janisz Adetokunbo vezette Bucks a Miami Heatet. Az Oklahoma City Thunder első negyedbeli gálázására építve darálta be a nem túl acélos Detroit Pistonst, míg a Portland Trail Blazers Torontóban győzte le a világbajnok Dennis Schröderrel felálló Raptorst.

A MÉRKŐZÉSEKRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHATNAK!

NBA
ALAPSZAKASZ

Charlotte Hornets–Brooklyn Nets 121–133
Indiana Pacers–Chicago Bulls 105–112
Washington Wizards–Boston Celtics 107–126
Atlanta Hawks–Minnesota Timberwolves 127–113
Toronto Raptors–Portland Trail Blazers 91–99
Memphis Grizzlies–Dallas Mavericks 110–125
Milwaukee Bucks–Miami Heat 122–114
New Orleans Pelicans–Golden State Warriors 102–130
Oklahoma City Thunder–Detroit Pistons 124–112
Denver Nuggets–Utah Jazz 110–102
Los Angeles Lakers–Orlando Magic 106–103

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik