NBA: a tripla duplázó Doncic nyerte az európai sztárok csatáját – videók

Vágólapra másolva!
2023.10.26. 08:19
null
Luka Doncic és Victor Wembanyama – a csatát a szlovén nyerte (Fotó: Getty Images)
Szlovén sztárjátékosa, Luka Doncic vezette győzelemre a Dallas Maverickset az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint csütörtök hajnali játéknapján. A mai meccsdömpingen győzni tudott többek között az előző idényben döntős Miami Heat, a Boston Celtics, a Cleveland Cavaliers és a Sacramento Kings is.

Az európai sztárok csatáját hozta a San Antonio Spurs és a Dallas Mavericks ütközete, a franciák 19 éves, 224 centiméter magas üdvöskéje, Victor Wembanyama csapott össze a texasi gárdát erősítő Luka Donciccal. Kettejük párharcát a szlovén klasszis nyerte, aki tripla duplával (33–13–10) vezette győzelemre a Maverickset, amelyben Kyrie Irving 22 pontig jutott. Wembanyama élete első NBA-meccsén 15 pontot dobott, öt lepattanót gyűjtött és 2 asszisztot jegyezhetett fel, csapata azonban csak az első negyedet tudta megnyerni, így nem tudta elkapni ellenfelét.

VICTOR WEMBANYAMA LEGSZEBB PILLANATAI A MAVERICKS ELLEN

 


Luka Doncic parádés játékával máris történelmet írt, az NBA történetében ugyanis ő lett a harmadik játékos, aki 30 pont feletti tripla duplát jegyez az évadnyitó mérkőzésén – korábban csak Janisz Adetokunbo (2019), illetve Oscar Robertson (1961 és 1966) volt képes erre a mutatványra.

DONCIC IS VARÁZSOLT

 


 

Bruce Brown volt az Indiana Pacers legjobbja a Washington Wizards ellen, a 27 éves kosaras 24 ponttal (ebből 6 triplával) vezette győzelemre együttesét, amely alaposan elpáholta a fővárosiakat – nem kevesebb, mint 143 pontig jutott a Pacers, amelyben a 20 pontos, dupla duplázó Tyrese Haliburton mellett további hat játékos jutott el két számjegyű pontszámig.

Szoros meccsen győzött a New York Knicks vendégeként a Boston Celtics a keleti part rangadóján, amely az utolsó másodpercekig izgalmas volt, s végül csak két pont választotta el egymástól a feleket. A vendégek sikerét a Jayson Tatum (34–11–4), Kristaps Porzingis (30–8–0) duó szállította, a Washington Wizardstől megszerzett lett óriás kiváló bemutatkozással rukkolt elő új csapatában.

JAYSON TATUM LEGSZEBB PILLANATAI A KNICKS ELLEN

 


 

PORZINGIS A CELTICSBEN IS HOZZA KLASSZISÁT

 

 

 

 

A játéknap többi meccsén sem maradt el a ponteső, az előző évadban esélytelenként a döntőig menetelő Miami Heat drámai csatában múlta felül a Detroit Pistonst. Hasonlóan szorosnak bizonyult a Brooklyn Nets és a Cleveland Cavaliers ütközete,amelyet az utóbbi franchise nyert meg. Hazai környezetben verte meg a Charlotte Hornets az Atlanta Hawksot, a Toronto Raptors a Minnesota Timberwolvesot, a Los Angeles Clippers a Portland Trail Blazerst valamint az Orlando Magic a Houston Rocketset. Mindeközben a Sacramento Kings az Utah Jazz otthonában, a New Orleans Pelicans a Memphis Grizzlies vendégeként, míg az Oklahoma City Thunder Chicagóban vette sikerrel az alapszakasz rajtját.

A MÉRKŐZÉSEKRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHATNAK!

NBA
ALAPSZAKASZ
Charlotte Hornets
–Atlanta Hawks 116–110
Indiana Pacers–Washington Wizards 143–120
New York Knicks–Boston Celtics 104–108
Orlando Magic–Houston Rockets 116–86
Brooklyn Nets–Cleveland Cavaliers 113–114
Miami Heat–Detroit Pistons 103–102
Toronto Raptors–Minnesota Timberwolves 97–94
Chicago Bulls–Oklahoma City Thunder 104–124
Memphis Grizzlies–New Orleans Pelicans 104–111
Utah Jazz–Sacramento Kings 114–130
San Antonio Spurs–Dallas Mavericks 119–126
Los Angeles Clippers–Portland Trail Blazers 123–111

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik