WNBA: Juhász Dorka bekerült az év újoncötösébe az AP-nél

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.09.12. 23:46
null
Juhász Dorka nagy elismerésben részesült (Fotó: Getty Images)
Juhász Dorkát beválasztották az észak-amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) újoncötösébe az amerikai AP hírügynökség hagyományos voksolásán.

 

Az AP híre szerint a negyeddöntős Minnesota Lynx magyar válogatott játékosa mellett Aliyah Boston (Indiana Fever), Grace Berger (Indiana Fever), Jordan Horston (Seattle Storm), Li Meng (Washington Mystics) és Juhász klubtársa, Diamond Miller került be a legjobb elsőéveseket felvonultató, a szavazási eredmények miatt ezúttal hat játékost tartalmazó csapatba.

A liga a rájátszás alatt jelenti majd be a saját idei díjazottjait – derül ki az AP hírügynökség eredményt hirdető keddi híréből. Az AP-nél az év játékosa Breanna Stewart (New York Liberty) lett, egy szavazattal megelőzve A'ja Wilsont (Las Vegas Aces).

Juhász 38 mérkőzésen szerepelt az alapszakaszban, átlagban 24.2 percet töltött a pályán, 6 pontot dobott, 6.5 lepattanót szedett (1.7 támadó és 4.8 védekező lepattanó) és 2.6 gólpasszt adott.

A WNBA magyar idő szerint csütörtök hajnalban kezdődő negyeddöntőjében a Minnesota Lynx a liga másik magyar játékosát, Határ Bernadettet foglalkoztató Connecticut Sunnal találkozik.

A Connecticut a harmadik, a Minnesota pedig a hatodik kiemelt lett az alapszakasz alapján, ezért a Sun otthonában rendezik az első két összecsapást. A párharc az egyik fél második sikeréig tart, azaz ha harmadik találkozó lesz szükséges, annak már a Lynx ad otthont.

A Sun 27 győzelemmel és 13 vereséggel, a Lynx 19/21-es mérleggel zárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik