NFL: Mahomes ismét a legjobban fizetett játékos a liga történelmében

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.09.19. 09:14
null
A Kansas City Chiefs megbecsüli irányítóját, Patrick Mahomest (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) a Kansas City Chiefs átalakította irányítója, Patrick Mahomes szerződését, így ismét a kétszeres MVP-díjas játékos lett a liga legjobban fizetett játékosa.

 

Patrick Mahomes 2020 nyarán írt alá egy 10 évre szóló 450 millió dolláros szerződést, ami teljes értéket tekintve azóta is rekord. Az éves átlagfizetést tekintve azóta azonban több irányító is megelőzte a kétszeres Super Bowl-győztes Mahomest, az idén négyen is: Joe Burrow, Justin Herbert, Lamar Jackson és Jalen Hurts.

Az ESPN információi szerint a Kansas City és Mahomes most átstrukturálta korábbi szerződését. Ennek értelmében 2023 és 2026 között több mint 210 millió dollárt kap, ami a legtöbb pénz az NFL történelmében négyéves időszakot vizsgálva. Továbbá a Chiefs a 2026-os idény után újra felülvizsgálja Mahomes szerződését.

„Nem tudom, hogy ezt pénzügyileg hogyan lehet számszerűsíteni, és nem számít, hogy mennyit keres a karrierje során, így vagy úgy, de alulfizetett lesz” – mondta Clark Hunt, a Chiefs elnöke, amikor arról kérdezték, hogy a Chiefs hogyan határozta meg Mahomes értékét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik