NBA: negyedjére is mezszámot vált LeBron James

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.16. 11:10
null
LeBron ismét 23-asban (Fotó: Twitter/Los Angeles Lakers)
A Los Angeles Lakers hivatalos közösségi oldalain jelentette be, hogy LeBron James ismét a 23-as mezt viseli a hatos helyett a következő idényben a tavaly meghalt Celtics-legenda, Bill Russell tiszteletére.

A négyszeres NBA-bajnok a karrierjét a Cleveland Cavaliersnél 23-asban kezdte, azonban mikor átigazolt a Miami Heathez, akkor váltania kellett, hiszen a floridai csapatnál addigra már visszavonultatták a 23-as mezt Michael Jordan tiszteletére – annak ellenére, hogy a „levegő ura” sosem játszott a csapat színeiben.

James a második, Clevelandben töltött időszakában és három éven át LA-ben ismét 23-asban játszott, majd 2021-ben – immár saját döntésként – visszaváltott a hatosra.

A múlt év azonban újból felforgatta a helyzetet, hiszen meghalt a Boston Celtics és az NBA egyik legnagyobb legendája, Bill Russell, aminek következtében a vezetőség a liga minden csapatánál visszavonultatta a hatos mezt, viszont arra engedélyt adott, hogy azok a játékosok, akik jelenleg is hordják, megtarthassák a számot.

Ekkor a liga történelmének legeredményesebb dobója ki is használta a lehetőséget és még egy utolsó évet lejátszott hatosban, most azonban Russell tiszteletére mégis azzal a mezszámmal folytatja pályafutását, amivel elkezdte.

ÍGY JELENTETTE BE A CSAPAT A MEZVÁLTÁST

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik