NBA: Joel Embiidet választották a liga legjobbjának – videók

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.05.03. 08:23
null
Joel Embiid lett az NBA legjobbja (Fotó: Getty Images)
Karrierje során először a Philadelphia 76ers kameruni-francia származású játékosa, Joel Embiid érdemelte ki a legértékesebb játékosnak járó díjat az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Embiid két kétszeres győztest, a szerb Nikola Jokicsot és a görög Janisz Adetokunbót (Giannis Antetokounmpo) előzte meg.


A kameruni Yaoundéból származó 29 éves center az alapszakaszban 33,1 pontot átlagolt, amivel zsinórban másodszor lett a liga legjobb pontszerzője. Emellett több mint tíz lepattanót, és négy asszisztot átlagolt meccsenként, amivel karriercsúcsot ért el.

„Régóta vártam már erre. Rengeteg kemény munka vezetett idáig. Sok mindenen mentem keresztül. Nem csak a kosárlabdáról, hanem az életemről beszélek. A történetemről, hogy honnan jöttem, hogyan kerültem ide és mi kellett ahhoz, hogy ide jussak” – nyilatkozta győzelme után Embiid.

Embiid csapattársai körében tudta meg, hogy elérte célját. A kameruni sírva fakadt, míg csapattársai gratuláltak neki és azt skandálták „MVP”.

Embiid a 2000–2001-es idény óta az első 76ers játékos, aki elnyerte a legértékesebb játékos elismerést. Akkor Allen Iverson volt az MVP. A kameruni játékosnak idén három meccse is volt, amelyen legalább ötven pontot dobott, köztük a Utah Jazz elleni karriercsúcsot jelentő 59 pontos mérkőzéssel.

A keleti elődöntő első mérkőzését Joel Embiid sérülés miatt kihagyta, a 76ers azonban így is győzött és elvette a Boston pályaelőnyét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik