NHL: Pavelski és Giroux is mérföldkőhöz érkezett

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.11. 07:27
null
Claude Giroux megszerezte ezredik pontját az NHL-ben (Fotó: Getty Images)
A Dallas Stars a karrierje során ezredik pontját szerző Joe Pavelski és a gólja mellett három asszisztig jutó finn Roope Hintz vezérletével könnyedén, 6–1-re nyert a Detroit Red Wings vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti keddi játéknapján. Pavelskihez hasonlóan az Ottawa Senatorst erősítő Claude Giroux is ezredik gólját érte el a ligában a Carolina Hurricanes ellen 3–2-re megnyert meccsen.

JOE PAVELSKI 1000. PONTJA

 



CLAUDE GIROUX 1000. PONTJA



A Toronto Maple Leafs hosszabbítás után elért 2–1-es idegenbeli sikerrel törte meg a Florida Panthers hat mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatát, így a hazaiak egyelőre nem tudták kvalifikálni magukat közvetlenül a rájátszásba.

A Washington Capitals otthonában 5–2-re alulmaradó New York Islanders sem tudta még elérni a Keleti főcsoport wild card-helyét, ellenben a Buffalo Sabres a New York Rangers elleni 3–2-es szétlövéses sikerrel tette biztossá wild card-pozícióját.

A Nyugati konferenciában a Nashville Predators is szétlövéssel győzött 3–2-re Calgaryban, életben tartva az esélyét, hogy wild card-helyről kezdi a rájátszást.

A San Jose Sharksot hazai jégen 6–2-re legyőző Winnipeg Jets viszont nagy lépést tett a közvetlen rájátszásba jutásért, köszönhetően a liga történetében hatodik védőként egy idényben a 100 pontot elérő svéd Erik Karlssonnak.



NHL
ALAPSZAKASZ

Detroit Red Wings–Dallas Stars 1–6
Florida Panthers–Toronto Maple Leafs 1–2 – hosszabbítás után
New York Rangers–Buffalo Sabres 2–3 – szétlövéssel
Ottawa Senators–Carolina Hurricanes 3–2
Washington Capitals–New York Islanders 5–2
Winnipeg Jets–San Jose Sharks 6–2
Chicago Blackhawks–Minnesota Wild 2–4
Calgary Flames–Nashville Predators 2–3 – szétlövéssel
Arizona Coyotes–Seattle Kraken 1–4
Los Angeles Kings–Vancouver Canucks 3–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik