NBA: a Heat és a Timberwolves is sima győzelemmel jutott rájátszásba – videók

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.15. 07:45
null
Jimmy Butler vezérletével rájátszásba jutott a Miami Heat (Fotó: Getty Images)
A Miami Heat és a Minnesota Timberwolves szerezték meg a nyolcadik kiemelést az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) playindöntőjében, miután előbbi a Chicago Bullst, utóbbi az Oklahoma City Thundert győzte le hazai pályán.

A playin elődöntőjében az Atlanta Hawkstól vereséget szenvedő Miami Heat a Toronto Raptorst legyőző Chicago Bullsszal csapott össze a Keleti főcsoportban. A vendégek bár jobbára futottak az eredmény után, a negyedik negyedben még 82–76-ra is vezettek, de Jimmy Butler (31 pont, öt lepattanó, három assziszt) és Max Strus (31–6), valamint a 17 lepattanót jegyző Bam Adebayo vezérletével a Heat fordított és végül viszonylag simán nyert 102–91-re, megszerezve a nyugati nyolcadik kiemelést, s így a rájátszás első körében az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks lesz az ellenfele.





A Nyugati konferenciában a Los Angeles Lakerstől elszenvedett vereség után a New Orleans Pelicanst legyőző Oklahoma City Thunder ellen vívhatta ki a rájátszást a Minnesota Timberwolves, melyhez visszatért egy mérkőzésre szóló felfüggesztéséből az alapszakasz utolsó fordulójában csapattársát megütő Rudy Gobert.

A házigazda pedig nem hagyott sok kérdést a továbbjutást illetően, hiszen az OKC csak az első negyed első felében tudott vezetni, és hiába zárt Shai Gilgeous-Alexander 22–7–3-as mérleggel, a Timberwolves Karl-Anthony Towns (28–11–3), Gobert (21–10–2) és Anthony Edwards (19–10–6) vezérletével simán nyert 120–95-re.

 





A Minnesota ellenfele a Nyugati főcsoportot megnyerő Denver Nuggets lesz a rájátszásban.


A MÉRKŐZÉSEKRŐL RÉSZLETESEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

NBA
PLAYIN, DÖNTŐ
Miami Heat
–Chicago Bulls 102–91
Minnesota Timberwolves–Oklahoma City Thunder 120–95

A PLAYOFF (RÁJÁTSZÁS) 1. FORDULÓJÁNAK PÁROSÍTÁSA
KELETI FŐCSOPORT

Milwaukee–Miami
Cleveland–New York
Philadelphia–Brooklyn
Boston–Atlanta
NYUGATI FŐCSOPORT
Denver–Minnesota
Phoenix–LA Clippers
Sacramento–Golden State
Memphis–LA Lakers
A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.
A rájátszás április 15-én kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik