NHL: a kapus mozdulni sem tudott, óriási gólt lőtt az Oilers csatára – videó

Vágólapra másolva!
2023.03.04. 07:32
Az Edmonton Oilers a német Leon Draisaitl óriási góljának is köszönhetően hazai jégen könnyedén nyert 6–3-ra a Winnipeg Jets ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti szombati játéknapján. A német éles szögből, kissé takarásból leadott lövésére a Jets kapusa még csak mozdulni sem tudott.


Az Edmonton hat gólján három játékos osztozott, a kanadai Ryan Nugent-Hopkins két találata mellett két asszisztot is kiosztott, Draisaitl és az amerikai Kailer Yamamoto egyaránt 2+1-gyel zárt.

A Nyugati konferenciát vezető Vegas Golden Knightsot nagy küzdelemre késztette a New Jersey Devils hazai jégen. A vendéglátó kapusának, Adin Hillnek a 46 védése is kellett, hogy a nevadaiak szétlövéssel nyerjenek 4–3-ra.



A Montreal Canadiens idegenben 3–2-re kikapott az Anaheim Duckstól, míg a nyugaton negyedik Seattle Kraken 4–2-re győzött a Columbus Blue Jackets vendégeként, a Carolina Hurricanes pedig a két gólig és egy gólpasszig jutó finn Sebastian Aho, valamint a négy asszisztot jegyző kanadai, Brent Burns vezérletével ütötte ki 6–1-re vendéglátóját, az Arizona Coyotest.

NHL
ALAPSZAKASZ

Columbus Blue Jackets–Seattle Kraken 2–4
Edmonton Oilers–Winnipeg Jets 6–3
Arizona Coyotes–Carolina Hurricanes 1–6
Anaheim Ducks–Montreal Canadiens 3–2
Vegas Golden Knights–New Jersey Devils 4–3 – szétlövéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik