NHL: Nylander remekbe szabott góllal nyerte meg a Maple Leafsnek a meccset – videó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.25. 06:52
A Toronto Maple Leafs hazai jégen hosszabbításban győzte le a Minnesota Wildot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti szombati játéknapján. A juharleveleseknél William Nylander egy-egy góllal és gólpasszal vette ki a részét a 2–1-es sikerből, s a hosszabbításban szerzett győztes találata mesterire sikeredett.


A címvédő Colorado Avalanche Nathan MacKinnon idénybeli 20. góljával már 19 másodperc után vezetett a Winnipeg Jets otthonában, majd az első harmadban 4–1-re lépett el, és fölényesen, 5–1-re nyert. Ráadásul az első gól szerzője a klub történetének harmadik játékosa lett, aki nyolc idényben is legalább 20-szor volt eredményes, az egyik asszisztot pedig a finn Artturi Lehkonen szerezte, aki századik gólpasszát érte el az Avalanche-nél, míg a hazaiak góljánál Blake Wheeler volt az egyik előkészítő, aki 800. pontját szerezte a Jetsnél – ez korábban csak két játékosnak sikerült a winnipegieknél.



A Buffalo Sabres Florida Panthers elleni idegenbeli győztes meccsén (3–1) Jeff Skinner kétszer is betalált, s már 600 pontnál jár az NHL-ben. A Keleti főcsoportban második Carolina Hurricanes az Ottawa Senators lenullázásával (4–0) sorozatban ötödik győzelmét érte el.

NHL
ALAPSZAKASZ

Carolina Hurricanes–Ottawa Senators 4–0
Florida Panthers–Buffalo Sabres 1–3
Philadelphia Flyers–Montreal Canadiens 2–5
Toronto Maple Leafs–Minnesota Wild 2–1 – hosszabbítás után
New York Islanders–Los Angeles Kings 2–3
Winnipeg Jets–Colorado Avalanche 1–5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik