NHL: a feltámadó Chicago Blackhawks a Dallast is bedarálta

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.23. 07:12
null
Simon Holmström döntötte el az Islanders–Jets ütközetet (Fotó: Getty Images)
Zsinórban a negyedik győzelmét aratta a Chicago Blackhawks a tengerentúli profi jégkorongligába (NHL) magyar idő szerint csütörtök hajnali játéknapján, a felszálló ágban levő együttes áldozata a Nyugati főcsoport második helyén álló Dallas Stars volt. A játéknap további meccsein a New York Islanders hazai környezetben múlta felül a Winnipeg Jetset, míg a Calgary Flames gólzáporos meccsen vitte el a pontokat az Arizona Coyotes otthonából.

A svéd légiósok döntöttek a New York-i csatában. Az Islanders és a Jets ütközete nem a gólokról és a látványos akciókról, hanem a szabálytalanságokról és a sportszerűtlen megmozdulásokról szólt: a játékvezetők tíz alkalommal is kétperces kiállítással büntettek egy-egy játékost – a szimmetria jegyében mindkét fél öt-öt alkalommal került így emberhátrányba. Ami a gólokat illeti, a Szigetlakók részéről a két svéd légiós, Sebastian Aho és Simon Holmström talált be, míg a kanadai együttesből csak a dán Nikolaj Ehlers volt eredményes, így nyögvenyelős hazai siker született.


A harmadik harmad döntött Arizonában, ahol az első játékrészt 1–0-ra a Flames, míg a másodikat 3–2-re a Coyotes nyerte. A záró harmadban aztán beindult a kanadai henger, a Calgary az 500. NHL-gólját jegyző svéd légiós, Elias Lindholm vezetésével állva hagyta a Prérifarkasokat és győzelemmel távozott a Mullett Arénából.


Két, teljes mértékben ellentétes formát mutató gárda csapott össze a dallasi American Airlines Centerben. A hazai csapat ugyan a Nyugati főcsoport első helyéért van versenyben, ám zsinórban az ötödik zakóját volt kénytelen elkönyvelni a Keleti konferencia utolsó előtti helyén tanyázó, de egyértelműen felszálló ágban levő Blackhawcks ellen. A chicagói alakulat 0–3-as hátrányból felállva nyert 4–3-ra és így sorozatban negyedszer hagyta el győztesen a játékteret.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Islanders
–Winnipeg Jets 2–1
Arizona Coyotes–Calgary Flames 3–6
Dallas Stars–Chicago Blackhawks 3–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik