NFL: elküldte Super Bowl-győztes irányítóját a Commanders

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.28. 08:05
null
Carson Wentzet elküldte a Commanders (Fotó: Getty Images)
A profi amerikaifutball-liga (NFL) legutóbbi idényében 8–8-as mérleggel záró Washington Commanders hivatalos honlapján jelentette be, hogy elküldte a csapat Super Bowl-győztes irányítóját, Carson Wentzet, illetve a fővárosiak védőjét, Bobby McCaint.

 

A Philadelphia Eaglesszel a 2017-es idényben bajnokságot nyerő Carson Wentz a 2022-es évadra érkezett a Washington Commandershez az Indianapolis Coltstól. A mögöttünk hagyott kiírásban 8–8-as mérleggel záró fővárosiak irányítója 1755 yardot passzolt, 11 touchdown és kilenc interception mellett, passzainak 62.3 százaléka volt sikeres.

Bár Wentz szerződésében nem volt garantált pénz, elküldésével a Commanders 26.176 millió dollárt szabadított fel a fizetési sapka alatt.

A franchise tudatta, hogy elengedte védőjét, Bobby McCaint is, így további 2.32 millió dollárt spórolva.

Wentz ígéretesen kezdett Washingtonban, hiszen a csapat első két meccsén 55 pontig jutottak, az azutáni négyen viszont csak 47-ig, majd a Chicago Bears elleni meccsen eltört Wentz jobb kezének gyűrűsujja, s nyolc mérkőzést ki kellett hagynia.

Az ESPN szerint a szabadügynökké váló Wentz a Carolina Panthersnél köthet ki, ahol ismét együtt dolgozhat a január végén kinevezett főedzővel, Frank Reich-kal, aki korábban az Eagles támadókoordinátora, majd a Colts főedzője is volt.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik