NBA: már zsinórban tíznél jár a Bucks, Sacramentóban is nyert a Mavs

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.11. 08:57
null
Janisz Adetokunboék (34) tovább tapadnak a Bostonra (Fotó: Getty Images)
Visszavágott a New Yorknak a Sixers, túldobta a Portlandet az OKC, tovább robog a Cavs, nem hibázott a Boston és a Memphis, utolsó másodperces figurával nyert a Miami: ez történt az NBA-alapszakasz legutóbbi játéknapján.

 

Detroit Pistons–San Antonio Spurs 138–131 – két hosszabbítás után

A Pistons bírta tovább. A négy legrosszabb mérleggel álló csapatból találkozott kettő ezen az összecsapáson, de ennek ellenére sem volt hiány izgalmakból, minden negyedet legalább nyolc ponttal nyerte meg valamelyik csapat. A hullámzó teljesítmények végül hosszabbítást eredményeztek, a rendes játékidő vége előtt 70 másodperccel kialakult már a 113–113-as állás, ahonnan a hosszabbítást kezdhették a csapatok, noha mindkét félnek volt két-két lehetősége a vezetésért, és potenciálisan a győzelemért dobni. Az első hosszabbítás végjátéka már több pontot hozott, 18.2 másodperccel a vége előtt Devonte' Graham triplájával 125–121-re vezetett a Spurs, de Bojan Bogdanovic egy duplával és két büntetővel kiegyenlített, Gorgui Dieng potenciális meccsnyerője pedig kimaradt. A második hosszabbítás feléig bírta a Spurs szusszal, 2:35-tel az órán Malaki Branham kosarával 131–127-re vezettek, innentől viszont egy 11–0-s futással fejezte be a meccset a Pistons, így annak ellenére is a hazaiak nyerték meg a meccset, hogy egy ponton már 16 pontos hátrányban is voltak.

Duren impozáns társaságba került. A Pistons hőse egyértelműen Bogdanovic volt, aki 32 pontot szerzett, és ebből 10 a hosszabbításban érkezett tőle, de ki kell emelni Jalen Durent is, aki 30 ponttal, 17 lepattanóval, 3 gólpasszal és 4 blokkolt dobással jelentkezett, ezzel ő lett az ABA és az NBA közös történetében a negyedik játékos, aki 20 éves kora előtt 30/15-ös meccset játszott – korábban csak Moses Malone, LeBron James és a szintén újonc Paolo Banchero csinálta ezt meg. Kellett is Duren palánkok alatti extrája a hazaiaknak, mert csak 7/37 triplával zárt a Pistons, miközben a Spurs 14 hármast küldött a helyére. A vendégeknél most először pályára lépő Graham 31 ponttal és 6/16 triplával zárt, ezzel ő tudott a legtöbb ponttal bemutatkozni a csapat történetében, de Zach Collins (29 pont, 11 lepattanó) és a karriercsúcsot elérő Branham (27 pont, 5 lepattanó) is dicsérhető, bár győzelmet most nem ért egyikük jó teljesítménye sem, a Pistons kihasználta, hogy 15 büntetővel többet harcolt ki.

A Pistons legjobb dobói: Bogdanovic 32, Duren 30, Ivey 17
A Spurs legjobb dobói: Graham 31/18, Collins 29/3, Branham 27/12

Indiana Pacers–Phoenix Suns 104–117

Jobb volt a Suns. A back-to-back ellenére egyáltalán nem tűnt fáradtnak a Phoenix, a vendégeknél visszatért Devin Booker, és az egész csapat energikusabban mozgott, mint egy nappal korábban Atlantában. Talán ennek, talán másnak köszönhetően, de végig kézben is tartotta a találkozót, egy másodpercig sem volt hátrányban az este folyamán, az első negyed után hat, a második után tizenhárom, a harmadik után tizennyolc ponttal vezetett, de volt közte huszonhat is a találkozó során – a végén ugyan kozmetikázott az eredményen a Pacers, de egyáltalán nem tudta nyomás alá helyezni ellenfelét a vendéglátó. A Sunsnál Booker 21 pontot dobott 5 gólpasszal, Chris Paul 19–9-et szállított, Deandre Ayton a 22 pontja mellett 11 lepattanót szedett le, Torrey Craig is dupla-duplázott és Josh Okogie is dobott 17 pontot, komplett, kiegyensúlyozott csapatteljesítményt láthattunk az arizonaiaktól. A kulcsfaktor egyébként a lepattanózás volt, 53–38-ra nyerte ezt meg a Phoenix úgy, hogy 19 támadót húzott le, ezt nem tudta ellensúlyozni az amúgy is gyengén dobó Indy – Rick Carlisle vezetőedző szerint ez visszatérő problémájuk, és egész szezonban nem tudják megoldani. Ezzel a vereséggel 2–14-re állnak az utóbbi 16 meccsükön, és egyre inkább elsüllyednek Kelet alján, míg a Suns alig másfél meccsel marad el a nyugati harmadik Kingstől.

A Pacers legjobb dobói: Mathurin 22/3, Haliburton 18/6, Hield 14/12, Jackson 14/3
A Suns legjobb dobói: Ayton 22, Booker 21/9, Paul 19/3

Philadelphia 76ers–New York Knicks 119–108

A negyedik negyed a Sixersé lett.
Múlt hétvégén 21 pontos előnyből kapott ki a Knickstől a Philly, most viszont inkább a New York járt előrébb az este folyamán, az első negyed után nyolc, a második után hat pont volt a különbség, de járt az már tíz felett is, a Sixers inkább csak futott az eredmény után. Aztán a harmadik negyed hajrájában a padról egyébként is nagy energiát adó Tyrese Maxey ébresztette fel a csarnokot és kicsit a társakat is, amikor James Harden kosara után berobbant az alapvonali bedobásra, ellopta azt, és azonnal bevágott belőle egy hármast – még mindig ötpontos hátrányban voltak, de ez megváltoztatta a hangulatot az arénában. A negyedik negyedre még nagyobb koncentrációval és agresszivitással jöttek vissza a hazaiak és a mindent eldöntő játékrészben 15 ponton, valamint 35 százalékos mezőnymutatón tartották ellenfelüket, a negyed elején egy 8–2-vel megfordították a küzdelmet, és onnantól már nem is néztek hátra, végig megtartották a vezetést. Ugyan a New York próbált még kellemetlenkedni és 111–108-nál újra közel került, de itt Joel Embiid egy clutch 2+1-es játékkal válaszolt, majd a Knicks eladta a labdát, Maxey pedig azonnal elsüllyesztette a meccset végleg eldöntő triplát – összességében remek játékkal vágtak vissza a múlt heti vereségért, és az utóbbi két mérkőzés gyengélkedése után összekapták a támadójátékukat is. Embiid ugyanis 35 ponttal, 11 lepattanóval, 6 gólpasszal és 14/18 jó dobással zárt, James Harden 20 ponttal, 8 lepattanóval és 12 gólpasszal közelített egy tripla-duplát, az említett Maxey 27 egységet termelt 5/8 jó hármassal, és csapatszinten 50% feletti mezőnymutatót produkáltak – ezzel őrzik a keleti harmadik helyüket, következőleg Brooklynba látogatnak.

Nem bírta a végét a New York. Tom Thibodeau vezetőedző szerint remekül játszottak három negyeden keresztül, az utolsóra viszont elfogytak, míg a Sixers éppen akkor tudott feljebb kapcsolni, most ez okozta a vereségüket. Emiatt nyilván elégedetlen, de összességében a játékukkal nem az, hiszen ők is 50 százalék fölé jutottak mezőnyből, Jalen Brunson (30 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz), Julius Randle (30 pont, 10 lepattanó, 5/11 tripla) és RJ Barrett (19 pont, 3/5 tripla) is kitett magáért, illetve Thibodeau szerint a meccs nagy részében jól védték a triplákat, valamint jól lepattanóztak – csak ezt nem tudták négy negyedre kitolni, azon kell dolgozniuk, hogy ez sikerüljön.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 35/3, Maxey 27/15, Harden 20/6
A Knicks legjobb dobói: Brunson 30/6, Randle 30/15, Barrett 19/9

Boston Celtics–Charlotte Hornets 127–116

25 triplát dobott a Celtics. Elképesztő dobókedvvel érkeztek meg erre a meccsre a hazaiak, 55 triplába álltak bele, ebből 25 célba is ért, és ezzel nem tudott mit kezdeni a nagyszünetre 18 pontos hátrányba kerülő Hornets. Jayson Tatum a legutóbbi visszafogottabb meccse után 41 pontot ért el 13/21 jó dobással, mellé pedig Jaylen Brown hiányában Derrick White lépett fel, aki 33 pontos karriercsúcsot ért el 8/14 bedobott triplával, és emellett 10 gólpasszt is kiosztott. A triplaparádéből Sam Hauser 4/9, a Celticsben most bemutatkozó Mike Muscala 4/8 találattal vette ki a részét, és ez sok volt az összesen nyolc triplával záró Hornetsnek. A vendégeknél leginkább Terry Rozier (27 pont, 3 labdaszerzés) és a tripla-dupláról kicsivel lemaradó LaMelo Ball (24 pont, 9 lepattanó, 10 gólpassz) iparkodott, de dicsérni lehet Mark Williamst (11 pont, 12 lepattanó) is, aki megkapta Mason Plumlee megüresedő helyét a kezdőben, viszont mindez csak arra volt elég, hogy a második félidőben kicsit kozmetikázni tudjanak az eredményen.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 41/15, White 33/24, Hauser 12/12, Muscala 12/12
A Hornets legjobb dobói: Rozier 27/9, Ball 24/6, Washington 17/6

Toronto Raptors–Utah Jazz 116–122

Összeomlott a végén a Raptors. Az első három negyedben inkább a hazaiak tartották a kezükben a mérkőzést, a negyedik negyedet 13 pontos előnyből kezdhették meg, és még öt perccel a vége előtt is 12 ponttal jártak előrébb, de innentől kezdve csak egy csapat volt a pályán, a Jazz egy 22-4-es futással fejezte be a meccset. Noha a Spurstől visszaszerzett Jakob Pöltl csereként már pályára léphetett, azzal ő sem tudott mit kezdeni, hogy a Jazz ellenállhatatlanul támadta a festéket, a vendégek 76 pontot szereztek erről a területről, és különösen az újonc Walker Kessler villogott, 10/12 jó dobással 23 pontot ért el, és emellett 9 lepattanóba is belekapaszkodott. Kessler mellett Lauri Markkanen (23 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) és Collin Sexton (22 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) is inkább a triplavonalon belül volt elemében, míg Kelly Olynyk és Talen Horton-Tucker a mezőnyben végzett nagy munkát, ketten együtt 14 lepattanót és 16 gólpasszt tettek be a közösbe. Az All-Star csapatba utólag meghívott Pascal Siakam igyekezett a hátára venni a csapatát, 35 pontot, 6 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett, de a Raptors többi kezdője közül csak Precious Achiuwa (16 pont, 7/11 mezőnyből) tudta hatékonyan szerezni a pontjait, míg O.G. Anunoby szolgálataira továbbra sem számíthattak.

A Raptors legjobb dobói: Siakam 35/15, Trent Jr. 19/6, VanVleet 17/9
A Jazz legjobb dobói: Markkanen 23/6, Kessler 23, Sexton 22

Miami Heat–Houston Rockets 97–95

Egy figura és Butler zsákolása döntött. A vártnál sokkal jobban megszenvedett ezért a papíron kötelező győzelemért a Miami, mindkét gárda gyengén dobott, nem triplázott jól, a Heat a festékben is kikapott, amit jobb büntetőzéssel próbált ellensúlyozni, de egész este nem alakult ki tíz pontnál nagyobb különbség egyik irányba sem, végig szoros volt a küzdelem. Az alacsony színvonalú találkozó végét aztán egy olyan figura döntötte el, amit a Miami még a 2020-as buborékban talált ki és használt utoljára mérkőzés közben: ugyanis bár Jimmy Butler tíz pontot dobott a negyedik negyedben, és úgy tűnt, hogy a hét másodpercnél dobott két büntetője eldöntötte a meccset, de Jalen Green az utolsó másodpercben szerzett egy kosarat, és ismét kiegyenlített. Már készülődhettünk a hosszabbításra, de maradt még 0.7 másodperc, oldalról jöhetett a Heat, és a hazaiak megcsinálták azt az elmozgásokból álló figurát, amelynek végén a bedobást Gabe Vincent fellöbbölhette a gyűrű mellé a berepülő Jimmy Butlernek, aki bezsákolta az alley-oopot, és úgy nyerte meg a mérkőzést, hogy még hagyott is az órán 0.3 másodpercet. A találkozó után Butler és Erik Spoelstra is elmondta, hogy ez az a 2020-as figura, amit még Quinn segédedző rajzolt fel és talált ki a buborékban – most jó szolgálatot tett, minden szenvedésük ellenére végül kipipálták ezt a meccset és a Knicks vereségével együtt megerősítették a hatodik helyüket Keleten.

A Heat legjobb dobói: Herro 31/15, Adebayo 20, Butler 18
A Rockets legjobb dobói: Smith Jr. 22/9, Martin Jr. 17/3, Sengün 12

Memphis Grizzlies–Minnesota Timberwolves 128–107

Itt nem volt kérdés. A Minnesota ugyan jó formát mutatott mostanában, de ezúttal nem volt köze a Memphishez: a Steven Adamset továbbra is nélkülöző hazaiak a szoros, egálszagú első negyed után emeltek a tempón, a nagyszünetig kétszámjegyű előnyt építettek fel, és utána sem inogtak meg, hanem magabiztos fórt alakítottak ki és kényelmesen hozták a győzelmet. Ja Morant (32 pont, 9 lepattanó, 9 gólpassz) klassisteljesítményt nyújtott, mellette Desmond Bane (20 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) is remekelt, de Aldama, Clarke és Jackson Jr. is jól játszott, csapatként 58 százalékkal dobtak mezőnyből és 15-tel több büntetőt harcoltak ki a Minnesotánál, nem adtak igazi esélyt a vendégeknek – ráadásul az is belefért, hogy Dillon Brooks alig 14 játékperc alatt kipontozódjon. A Wolvest talán kissé megzavarta az, hogy bemutatkozott a Russell-cserében megszerzett Mike Conley, a veterán irányító rögtön a kezdőben kapott helyet és 26 perc alatt 9 pontot dobott, de kicsit akadozott a gépezet, Anthony Edwards ritmusa sem volt meg (17 pont 19 dobásból), Rudy Gobert-hez sem nagyon jutott el a labda, és a kezdőötös összességében is nagyon elmaradt a Grizzliestől. Amikor a negyedik negyedre meglett a közte húsz, akkor jöttek a cserék, mindkét edző kiürítette a kispadot, de Chris Finch, a Wolves trénere szerint lesz ez még jobb is – Conley még szinte semmit sem tudott a játékról, de meg fogja tanulni, és minél előbb beilleszkedik a gépezetbe, annál előbb lesznek jók. Mondjuk azt azért hozzátette, hogy ettől függetlenül kicsit közelebb mehettek volna Moranthez, mert a Memphis irányítója rendkívül könnyedén csinálta azt, amit akart, játszi könnyedséggel bontotta meg őket labdabirtoklásról labdabirtoklásra...

A Grizzlies legjobb dobói: Morant 32/9, Bane 20/3, Aldama 18/9
A Timberwolves legjobb dobói: Nowell 21/9, Edwards 17/3, Anderson 12/6, Prince 12/6

New Orleans Pelicans–Cleveland Cavaliers 107–118

Simán nyert a Cavs. A lendületben lévő Cleveland zsinórban ötödik győzelmét aratta ezen az estén, és bár a Pelicans is jó formában érkezett, de mégsem volt kérdés, hogy jelen pillanatban melyik a jobb csapat. Az ohióiak már az első negyedet megnyerték tíz ponttal, a másodikban vezettek 22 (!) egységgel is, majd a nagyszünetben 17 volt közte, a fordulás után pedig stabilizálták a 20 körüli különbséget – volt 25 is az előnyük, mielőtt a már tét nélküli negyedik negyedben kicsit közelített és vállalhatóbbra mentette a végeredményt a New Orleans. Donovan Mitchell (30 pont, 12/21 mezőnyből), Evan Mobley (28 pont, 13 lepattanó, 3 labdaszerzés, 2 blokk) és Jarrett Allen (20 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) vezetésével uralták a festéket (70 pontot szereztek innen), megnyerték a lepattanózást, odaértek a Pels tripláira is, és 56.5 százalékos mezőnymutatót produkáltak – lejátszották ellenfelüket, ezzel ismét jelezték, hogy most nagyon koncentráltan haladnak előre, és ott lihegnek a Sixers sarkában. A New Orleansnál ugyan Brandon Ingram most is dobott 25 pontot 8 gólpasszal, de ez a szint nagyon sok volt a Williamson nélküli társaságnak, a McCollum-Valanciunas duó például 19 pontot szerzett 6/22-es mezőnymutatóval – három győzelem után kikaptak, következőleg a Thunderhez látogatnak.

A Pelicans legjobb dobói: Ingram 25/6, Murphy III 17/6, McCollum 12
A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 30/9, Mobley 28, Allen 20

Portland Trail Blazers–Oklahoma City Thunder 129–138

SGA és a Thunder nyerte a dobópárbajt. Ahogy arra számíthattunk, egy védekezés nélküli pontháborút hoztak össze a csapatok, hiszen mindkét félnek ez az erőssége, a védekezés pedig a gyengesége, de ebben a pisztolypárbajban most az OKC bizonyult jobbnak. A találkozó egyébként szorosan alakult, kicsit meglépett a Thunder, majd válaszolt a Blazers, és a negyedik negyedet a hazaiak kezdhették kétpontos előnyből, sőt már 112–103-ra is vezetett a vendéglátó, de az OKC visszajött innen, hét és fél perccel az órán már a vendégek vezettek, majd szűk három perccel a vége előtt került döntő fórba Mark Daigneault csapata, amikor Lu Dort triplájával 121–129-re módosult az állás. Egyszerűen túldobta ellenfelét a Thunder, ennek alapját pedig a Damian Lillard elleni különpárbajt is megnyerő Shai Gilgeous-Alexander jelentette: az OKC vezére 44 pontig jutott 13/16-os mezőnymutatóval és 18/19 büntetővel, bedobott tripla nélkül, egészen döbbenetes hatékonysággal dolgozott az irányító - míg Lillard „csak” 38 pontot szórt 10/18-as mezőnymutatóval, 6/13 triplával és 12/13 büntetővel. SGA szenzációs teljesítménye és a negyedik negyedes nagyobb lendület (a 26–9-es futás) mellett igazából az eladott labdák jelentettek még különbséget, ebben 20–11 lett az állás az OKC javára, és mivel mindkét gárda 55% felett dobott mezőnyből, nagyon nem volt mindegy, hogy hány lehetőséget ajándékoztak el az oregoniak. Érdekesség egyébként, hogy a Portlandnél már kezdett is a frissen megszerzett Cam Reddish, aki 17 perc alatt 11 ponttal, 2/5 triplával debütált a csapatban.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 38/18, Grant 23/6, Sharpe 13/9
A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 44, Giddey 19/6, Dort 18/9

Sacramento Kings–Dallas Mavericks 114–122

Pihenjen csak Doncic, itt van Irving. Luka Doncic ezt a meccset is kihagyta a Dallasnál, de a napokban megszerzett Kyrie Irving a győztes bemutatkozása után másodszor is sikerre vitte a texasiakat, méghozzá a közvetlen riválisnak számító nyugati harmadik helyezett otthonában. A veterán irányító 25 ponttal, 10 gólpasszal és 12/12 büntetővel állt a vendégek élére, a Mavs pedig már az elején rárúgta az ajtót a Kingsre: 45–25-re (!) nyerte az első negyedet Jason Kidd együttese, és onnantól kényelmesen beosztotta ezt az előnyt, nem engedett nagy futást a Sactónak és le is menedzselte a mérkőzést. A Kings igyekezett, közelített, de csak a hajrában ért látótávolságon belülre, a Dallas pedig nem remegett meg, kellő sebességgel, kellően gyors labdajáratással támadott a társaság, és mindenki hozzátette a magáét - összesen hét játékos jutott tíz pont fölé, szépen megoszlottak a terhek. Külön emeljük ki a 42 százalékkal bedobott 18 triplát, Jaden Hardy 4/5-öt vállalt ebből, kifejezetten nagy kedvvel, jó hatékonysággal dolgozott az együttes – többen is kiemelték, hogy milyen jó most a hangulat, sorozatban harmadik sikerükkel pedig egyetlen meccsre megközelítették a tabellán az éppen előttük lévő Sacramentót.

A Kingsnek nem megy. Továbbra sem tudja legyőzni démonjait a Sacto, Mike Brown csapata az utóbbi tizenegy meccséből hatodszor kapott ki, a Rockets ellen kiizzadt siker után most megint kifejezetten gyengén játszott, és nem volt reális esélye a győzelemre. A korai nagy hátrány oka ismét a pocsék védekezés volt, ugyan csak 9/27 triplát dobtak be, de ahogy arra De'Aaron Fox rámutatott, a 114 pont így is elég lehetett volna a sikerhez - viszont hiába beszélnek róla, egyelőre nem tudják összerakni a védekezésüket, és amíg ez így marad, addig nagyon nehéz dolguk lesz minden este. Fox most 33 pontot szórt 5 gólpasszal, a 18-11-7-et szállító Domantas Sabonis sem játszott rosszul, de hátul annyira kilyukadtak a meccs elején, hogy abból nem volt visszaút – nagyon el kell gondolkodniuk azon, hogy mit tehetnek védekezésben, mert így nem lehet elkezdeni egy rangadót, ahogy most ők tették...

A Kings legjobb dobói: Fox 33/3, Sabonis 18, Murray 16/12
A Mavericks legjobb dobói: Irving 25/9, Green 17/6, Hardaway Jr. 15/9

Los Angeles Clippers–Milwaukee Bucks 106–119

A back-to-back sem számított. Előző este még a Lakerst győzte le ugyanitt a Milwaukee Janisz Adetokunbo (Giannis Antetokounmpo) 38 pontjával, most pedig a város másik csapatát is felülmúlta elég hasonlóan: a görög szupersztár ezúttal 35 egységig jutott 8 lepattanóval, 6 gólpasszal és 2 blokkal, a táraság pedig ezúttal is a negyedik negyedben szilárdította meg a sikerét. A mérkőzést még a Clippers kezdte jobban, eltelt egy negyed, mire összekapta magát a Bucks, de a nagyszünetig már fordított, és onnantól ha csak kicsit is, de előrébb járt – majd a negyedik negyedet egy 11–4-gyel kezdte a vendég együttes, és onnantól már kézben tartotta az eseményeket. Egészen eddig szoros volt az állás, tartotta magát a LAC, de a záró etapra elfogyott az erő, Grayson Allen és Pat Connaughton lélekölő triplái vették körbe Adetokunbo könyörtelen benti játékát, majd amikor öt perccel a vége előtt Jrue Holiday is bevert egy hármast, a következő játékból pedig Janisz dobott egy újabb közelit, akkor eldőlt a küzdelem – 88-106 állt az eredményjelzőn, nem volt miről beszélni. Emeljük ki Brook Lopezt (22 pont, 15 lepattanó, 3 blokk, 4/6 tripla) és Jrue Holidayt (19 pont, 6 gólpassz) is, a Middleton-Portis párost nélkülöző társaság ezzel tovább robog és zsinórban tizedik győzelmét is behúzta, így még mindig csak egy meccs a hátránya a Bostonhoz képest - kedd este pedig éppen legnagyobb riválisát fogadja majd hazai pályán.

Tartalékos Clippers. A csütörtöki cserék miatt is felkavaradott kicsit a Los Angeles kerete, ráadásul most pihenőt kapott Kawhi Leonard és Nic Batum is, így messze volt a teljes hadrendtől a hazai alakulat. Tyronn Lue szerint az Adetokunbo-Lopez párossal nem tudtak mit kezdeni, az ő mozgásaik és kintről-bentről való veszélyességük sok volt nekik, illetve a 49–35-re elvesztett lepattanózás sem segített rajtuk. Ezúttal Paul George (19 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz, de csak 8/23 mezőnyből, 0 kiharcolt büntető) sem tudott igazán érvényesülni, Norman Powell dobásai sme ültek, Ivica Zubac ritkán találkozott a labdával, összességében hiába voltak frissebbek, náluk fogyott el előbb a tudomány – nem vallottak szégyent az összeállításukat is mérlegelve, de vereséget szenvedtek, és becsúsztak a Suns mögé a nyugati hatodik helyre.

A Clippers legjobb dobói:
Boston Jr. 20/3, George 19/9, Powell 16/3
A Bucks legjobb dobói: Adetokunbo 35/3, Lopez 22/12, Holiday 19/9

NBA
ALAPSZAKASZ

Detroit Pistons–San Antonio Spurs 138–131 – hosszabbítás után
Indiana Pacers–Phoenix Suns 107–114
Philadelphia 76ers
–New York Knicks 119–106
Boston Celtics–Charlotte Hornets 127–116
Toronto Raptors–Utah Jazz 116–122
Memphis Grizzlies–Minnesota Timberwolves 128–107
Miami Heat–Houston Rockets 97–95
New Orleans Pelicans–Cleveland Cavaliers 107–118
Portland Trail Blazers–Oklahoma City Thunder 129–138
Sacramento Kings–Dallas Mavericks 114–122
Los Angeles Clippers–Milwaukee Bucks 106–119

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik