NBA: Irving győzelemmel debütált Dallasban, Lillard-show Portlandben

Vágólapra másolva!
2023.02.09. 08:26
null
Lehet szokni a látványt: Kyrie Irving (jobbra, labdával) már Dallasban szórja a pontokat (Fotó: Getty Images)
Győzelemmel és kiváló játékkal mutatkozott be Kyrie Irving a Luka Doncic nélkül felálló Dallas Mavericksben az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint csütörtök hajnali játéknapján, miközben Damian Lillard tripla-duplával hívta fel magára a figyelmet a Portland–GSW találkozón. A Hornets nem tett csodát Washingtonban, ahogyan a ligautolsó Rockets is elvérzett a Sacramento Kings ellen. A Celtics a 76erst is legyűrte, a Heat szoros meccsen verte meg a Pacerst, hazai siker született a Cavs–Pistons meccsen, míg a Minnesota Timberwolves jókora verést mért az Utah Jazzre.

Csaknem 30 pontot vert a gyengélkedő Pistonsra a Cleveland Cavaliers, amelyben ezúttal a dupla duplát elérő Jarrett Allen (20–14–1) játszotta a vezér szerepét. A detroiti alakulatban a horvát Bogdanovic lógott ki felfelé a maga 15 pontjával, de egymaga ő sem tudott csodát tenni.


Kristaps Porzingis 36 ponttal vette a hátára a fővárosi „varázslókat” a Hornets ellen, mellette az izraeli magasember Deni Avdija is extrát nyújtott (20–13). A Charlotte hiába volt a négyből három negyedben is a Wizards sarkában, az elrontott harmadik játékrésze miatt kikapott.


Az Embiid, Harden kettős jó napja (28–7–1, ill. 26–3–11) sem volt elég a 76ersnek a Celtics ellen. A bostoniak ezúttal a csapatjátékukkal emelkedtek ki és ha nehezen is, de legyűrték a philadelphiai együttest.

Szoros küzdelmet hozott a Heat–Pacers találkozó, hol az egyik, hol a másik csapat volt fölényben. A különbséget a Bam Adebayo, Jimmy Butler páros extra teljesítménye (38–9–3, ill. 25–5–7) jelentette, így a vendégeknél hiába dobott 29 pontot a bahamai Hield, üres kézzel távoztak Floridából.

Nem volt elég a jó második negyed a Spursnek, amely sima vereséget szenvedett Torontóban. A kanadai csapatban Siakam (37–10–7) és Boucher (18–11–1) is villogott, és ez elégnek bizonyult a sikerhez.

Jalen Green egymaga 41 pontot dobott a nyugati utolsó Rocketsben, amely így végig meccsben volt a harmadik helyen álló Kings ellen. A sacramentói alakulatban De'Aaron Fox (31–5–11), valamint a litván Domantas Sabonis (22–9–5) is remekelt, így az ha nyögvenyelősen is, de győzelemmel távozott Houstonból.


Ellenállhatatlan volt Utahban a Timberwolves, amely a kivételesen jó napot kifogó Edwards, Nowell, Garza trió vezetésével (31, 30 illetve 25 dobott pont) elhúzta a Jazz nótáját. A hazai együttesben Markkanen és Sexton is 20 egység fölött zárt, de ez most egyszerűen kevés volt a Minnesota ellen.

Jól sikerült Kyrie Irving bemutatkozása a Dallas Mavericksben. A Brooklynból érkező sztár 24 dobott pontjával csapata legjobbja volt a Clippers ellen. A Los Angeles-i alakulat ezúttal vérszegény produkcióval rukkolt elő, főleg Kawhi Leonard játszott önmagához képest gyengén, így kikapott a sérült Luka Doncicot nélkülöző texasiaktól.


Damian Lillard volt a ma reggeli meccsek legjobbja, a Portland sztárja tripla duplával (33–10–11) vezette győzelemre a Trail Blazerst a címvédő Golden State ellen. A Warriorsban Poole és Thompson is 30 pont fölött zárta a találkozót, amely kifejezetten szoros lett – három pont döntött a hazaiak javára.

NBA, ALAPSZAKASZ
Cleveland Cavaliers–
Detroit Pistons 113–85
Washington Wizards–
Charlotte Hornets 118–104
Boston Celtics–
Philadephia 76ers 106–99
Miami Heat–
Indiana Pacers 116–111
Toronto Raptors
–San Antonio Spurs 112–98
Houston Rockets–Sacramento Kings 128–130
Utah Jazz–Minnesota Timberwolves 118–143
Los Angeles Clippers–Dallas Mavericks 104–110
Portland Trail Blazers–
Golden State Warriors 125–122

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik