NHL: az Edmonton és az Ottawa is hosszabbításban győzött

Vágólapra másolva!
2021.05.13. 08:01
null
Dominik Kahun (21) a hosszabbításban hamar eldöntötte a meccset az Edmonton javára (Fotó: Getty Images)
Az Edmonton Oilers Montrealban, míg az Ottawa Senators a vendég Toronto Maple Leafs ellen nyert hosszabbítás után 4–3-ra az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján, amelyen három kapus is kapott gól nélkül zárt.

 

Az Edmonton a német Dominik Kahun találatával győzött, a hirtelen halál 27. másodpercében esett a győztes gól. A pontlistát toronymagasan vezető Connor McDavid két gólpasszt adott, így már 104 pontnál jár, és csapatának van még egy mérkőzése hátra az alapszakaszból.

A kanadai csoportot nyerő Toronto ugyanakkor kikapott, igaz, már 3–1-es hátrányban is volt. Auston Matthews beütötte idénybeli 41. találatát, amivel szinte biztosan megnyeri a góllövőlistát. A fővárosban Josh Norris révén csak kilenc másodpercig tartott a hosszabbítás.

A nap másik három, Egyesült Államokban rendezett összecsapása sima volt: a Vegas Golden Knights, az alapszakasz elsőségért hajtó Colorado Avalanche, valamint a 2019-es Stanley-kupa-győztes St. Louis Blues kapott gól nélkül intézte el riválisát.

A vegasi Marc-André Fleury 19 védéssel idénybeli 6., pályafutása 67., a coloradói Philipp Grubauer 18 védéssel szezonbeli 7., NHL-karrierje 18., míg a St. Louis-i Ville Husso – aki 31 lövést hatástalanított – első kapott gól nélküli meccsén szerepelt.

NHL, ALAPSZAKASZ
Montreal Canadiens–Edmonton Oilers 3–4 – hosszabbítás után
Ottawa Senators–Toronto Maple Leafs 4–3 – hosszabbítás után
Colorado Avalanche
–Los Angeles Kings 6–0
San Jose Sharks–Vegas Golden Knights 0–6
St. Louis Blues
–Minnesota Wild 4–0

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik