NHL: nincs meglepetés, a svéd csodagyerek lett az 1/1-es

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.23. 11:07
null
Rasmus Dahlin (balra) lett az 1/1-es (Fotó: nhl.com)
A várakozásoknak megfelelően a Buffalo Sabres a 18 esztendős svéd Rasmus Dahlint választotta ki első helyen az NHL 2018-as játékosbörzéjén.

 

A szőke, 18 esztendős (de idén már a pjongcsangi olimpiát is megjáró) Rasmus Dahlin sokak szerint maga a megtestesült Tökéletes védő: nem elég, hogy valósággal olvassa a játékot, és egy az egyben szinte lehetetlen megverni hátul, de emellett indulósebessége, korcsolyázó tudása, korongkezelése és technikája is nagyon magas szintű, így a támadások segítésében is kulcsszerepet játszik.

Már most úgy emlegetik, mint klasszis honfitársai, Nick Lidström, Viktor Hedman és Erik Karlsson méltó utódját – a liga egyik leghányatottabb sorsú csapata, az elmúlt hét idényben a rájátszás közelébe sem jutó Buffalo Dahlin személyében talán végre megtalálja azt az alapembert, aki köré újjáépítheti az együttest.

Az 1/2-es választást illetően sem történt meglepetés, a Carolina Hurricanes az orosz szélsőt, Andrej Szvecsnyikovot választotta ki, míg a harmadik helyen a Montreal húzhatott, s egy finn centert, a még mindig csak 17 éves Jesperi Kotkaniemit vitte el.

Az 1/4-en a Senators a balszélső Brady Tkachuk mellett tette le a voksát, az 1/5 Barrett Hayton (center) lett, ő az Arizonához került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik