NBA: vége az OKC szériájának, a Miami ismét nyert karácsonykor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.25. 23:12
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) karácsonyi játéknapján a Miami Heat hazai közönség előtt hosszabbítás után 94–88-ra legyőzte a New Orleans Pelicans együttesét.

A Miami remekül kezdett, az első negyedben már tizenkét ponttal elhúzott, és még a negyedik játékrész elején (65–52) sem úgy nézett ki, hogy veszélyben forog újabb karácsonyi győzelme.Miami remekül kezdett, az első negyedben már tizenkét ponttal elhúzott, és még a negyedik játékrész elején (65–52) sem úgy nézett ki, hogy veszélyben forog újabb karácsonyi győzelme.

A Pelicans azonban a hajrában összeszedte magát, és a 11 ponttal megnyert negyedik negyednek köszönhetően hosszabbításra mentette a meccset.

A ráadásban azonban már ismét a Miami teljesített jobban – a vendégek ekkor egy másodpercig sem vezettek –, amely hat ponttal végül legyőzte vendégét.

A hazai csapatban Chris Bosh 30 pontot dobott és tíz lepattanót jegyzett, míg Dwyane Wade 19 ponttal járult hozzá a sikerhez. A Heat sorozatban a hetedik karácsonyi mérkőzését nyerte meg az NBA-ben.

A Chicago Bulls végig vezetve 105–96-os győzelmet aratott az Oklahoma City Thunder otthonában. A Bikák 11–0-s szériával kezdték a meccset, és ezt követően egyszer sem engedték ki a kezükből a vezetést. Az OKC néha-néha szorosabbá tette a mérkőzést, de végig csak az eredmény után futott.

A harmadik negyedben a Chicago már 18 ponttal vezetett, ehhez képest a hajrá izgalmas lett, hiszen a hazaiak feljöttek hat pontra, ám ennél közelebb már nem tudtak férkőzni – annak ellenére sem, hogy Kevin Durant 29 pontot termelt.

Az Oklahomának ezzel megszakadt a nyolcmeccses hazai győzelmi sorozata, míg a Chicago három vereség után nyert ismét idegenben.

AZ NBA-JÁTÉKNAP ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT OLVASHATJA!

NBA, ALAPSZAKASZ
Miami Heat
–New Orleans Pelicans 94–88 – hosszabbítás után
Oklahoma City Thunder–Chicago Bulls 96–105

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik