NHL: Petry vezette győzelemre a Canadienst New Yorkban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.21. 07:47
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján a főcsoportok jelenlegi élcsapatai, az 1–3. helyezettek közül a Montreal és a Nashville lépett jégre. A Canadiens a kétgólos Jeff Petry vezérletével 5–3-ra megverte idegenben a New York Islanderst, a Predators viszont nagyon sima, 4–0-s vereséget szenvedett a Columbus Blue Jackets vendégeként.

A Montréal Canadians megszakította a New York Islanders két mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatát.

A Canadians vezére a három lövésből két gólt szerző Jeff Petry volt. A kanadaiak már az első negyed végén 3–1-es előny birtokában voltak és a csapat a vezetést később sem engedte ki a kezéből. A meccsről szóló tudósítások kiemelik, hogy 4–3-nál 8:07-el a mérkőzés vége előtt óriási egyenlítési esély adódott az Islanders előtt, de a kapura csorgó lövés végül nem haladt át teljesen terjedelmével a gólvonalon.

A mérkőzést Brendan Gallagher zárta le, aki 19 másodperccel a rendes játékidő vége előtt az üres kapuba továbbította a korongot beállítva ezzel az 5–3-as végeredményt.

A Colombus Blue Jackets kapusa Szergej Bobrovskij száz százalékos teljesítményt nyújtott a Nashville Predators ellen, 39 kapura lövésből 39-et hárított. A Blue Jacketsnek szerencséje is volt, hiszen a csapat első két lövéséből két gól született, ezután pedig a Nashville már csak futott az eredmény után. A jó kezdésnek és a kimagasló kapusteljesítménynek hála a Colombus Blue Jackets 4–0-ra legyőzte a Predatorst, és ezzel sikerült elmozdulnia a Keleti főcsoport utolsó helyéről.

A címvédő Chicago Blackhawks hosszabbítás után 2–1-re kikapott a Calgary Flames otthonában. A győztes gólt Johnny Gaudreau ütötte a hosszabbításban. A vendégeknél Patrick Kane megszakítás nélkül 15. mérkőzésén szerzett pontot, a sorozat alatt tízszer volt eredményes és adott 15 gólpasszt.

 

NHL
ALAPSZAKASZ

Carolina Hurricanes–Toronto Maple Leafs 1–2 – szétlövéssel
Columbus Blue Jackets
–Nashville Predators 4–0
Detroit Red Wings
–Los Angeles Kings 3–2
New York Islanders–Montreal Canadiens 3–5
Calgary Flames–Chicago Blackhawks 2–1hosszabbítás után
Edmonton Oilers
–New Jersey Devils 5–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik