NHL: már 44 asszisztnál jár a legendás kapus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.01. 09:40
null
Jonas Hiller kapus és Nick Bonino sikeresen védi az anaheimi ketrecet Mike Browntól (Fotó: Reuters)
Rosszul zárult a 2013-as év az élcsapatok többsége számára az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL): a szerda virradóra megrendezett játéknapon a keleti tabella első két helyén álló Pittsburgh és Boston, valamint a nyugati top 5-be tartozó San Jose és Los Angeles egyaránt kikapott. A nyugati első Anaheim ugyanakkor győzött, és nyert az ugyanott harmadik helyezett St. Louis is.

 

A sikerével a Chicagót a ligatabella élén ismét utolérő (63 pontos) Anaheim a második harmad 15. és a harmadik periódus 3. perce között négy gólt ütött – ekkor volt eredményes az idénybeli 20. gólját, továbbá két asszisztot elkönyvelő Ryan Getzlaf is –, főképp eme begyorsulásnak köszönhette a San Jose elleni rangadó megnyerését. Nick Bonino és Matt Beleskey egy-egy góllal és gólpasszal, Jonas Hiller 33 védéssel járult hozzá a sikerhez. Tizenkét meccs, 11 győzelem – ennél jobb decemberjük még nem volt a Kacsáknak.

A keleti első Pittsburghnek nem volt ilyen jó napja, mert hiába a jó forma, New Jersey az New Jersey – márpedig ott a Pingvinek manapság ritkán nyernek. Mérlegük a 2008-ban megnyílt Prudential Centerben három győzelem és 13 vereség – ebben már a mostani aprócska zakó is benne van. Az Adam Henrique és Michael Ryder góljával nyerő Devilsben Martin Brodeur, a legendás kapus nemcsak 19 védéssel, hanem egy gólpasszal is gyarapította statisztikáját – a Ryder góljában vállalt szerepe karrierje 44. asszisztját jelentette.

A Philadelphia győzelmi szériája immár négy győzelmet számlál, miután a Flyers Calgaryban is diadalmaskodott. A meccs hőse Brayden Schenn volt: a környékről elszármazott 22 éves támadó két gólpasszal és a később győztes találatként elkönyvelt második góllal kedveskedett a lelátón megjelent családtagjainak.

NHL, ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–Pittsburgh Penguins 2–1
Florida Panthers–New York Rangers 1–2, szétlövés után
Minnesota Wild–St. Louis Blues 1–2
Boston Bruins–New York Islanders 3–5
Carolina Hurricanes–Montréal Canadiens 5–4, hosszabbítás után
Winnipeg Jets–Buffalo Sabres 3–0
Dallas Stars–Los Angeles Kings 3–2
Colorado Avalanche–Columbus Blue Jackets 5–3
Anaheim Ducks–San Jose Sharks 6–3
Calgary Flames–Philadelphia Flyers 1–4
Phoenix Coyotes–Edmonton Oilers 4–3, hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik