NHL: a Florida edzőtáborba várja a 2011-es MVP-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.12. 09:37
Beindult a jégkorongélet a tengerentúlon is: a harmincas NHL-mezőny kétharmada megnyitotta az edzőtáborát, a maradék egyharmad pedig csütörtökön fogja. Az edzőmeccsek szombaton kezdődnek, az idény október 1-jén.

Érdekességek viszont máris vannak, mert a Florida edzőtáborába várják a 2011-es MVP-t, aki tavaly óta nem játszott. Tim Thomas kétszer volt az NHL legjobb kapusa, ám a 2012–2013-as évadot kihagyta, hogy a családjával lehessen és feltöltődjön. Csakhogy közben a Boston Bruins, amelynek szinte egymaga nyerte meg a 2011-es bajnokságot – aztán nem ment el ünnepelni a Fehér Házba, mert Obama-ellenes… –, nem várta meg, és Tuukka Rask köré építette az új csapatot, őt pedig elpasszolta a New York Islandersnek, amely csak azért vette át a játékjogát, hogy a fizetési padló fölé jusson. Thomas most a gyakorlatban is visszatérne, csak nincsen hova, mert a szerződése közben lejárt.

Az örök játékostemető, a jégkorongot a napfényes Floridában űző Panthers ugyan meghívta – de csak próbajátékra. A tavalyelőtti MVP közölte, ő kezdő akar lenni, ám a „párducok” főleg arra az időre vennék igénybe, amíg másik két kapusuk felépül a sérüléséből. Még egy Stanley-kupa-, MVP- és Vezina-győztesnek sem könnyű az élete…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik