Három egyes és egy nulla: Brodeur lehúzta a rolót

Vágólapra másolva!
2010.10.14. 07:36
null
Brodeurhöz ragadt a korong: shutouttal segítette sikerhez a Devilst (Fotó: Reuters, archív)
NHL-karrierje 111. kapott gól nélküli mérkőzésével (shutout) segítette 1–0-s győzelemhez csapatát Martin Brodeur, a New Jersey Devils kapusklasszisa a Buffalo Sabres ellen. A 7. játéknap összes mérkőzése egygólos különbséggel dőlt el, a Devilsen kívül az Anaheim Ducks, a Nashville Predators, a Tampa Bay Lightning, a Washington Capitals és a Toronto Maple Leafs örülhetett.

Három egyes és egy nulla: karrierje 111. shutoutjával segítette 1–0-s győzelemhez a New Jersey Devils csapatát Martin Brodeur Buffalóban. Pedig a Devils nem készült túl jó előjelekkel: még mindig nem tudnak felállítani négy teljes sort (csak 16 játékos utazott el), a csapat olyan gyatrán teljesített a meccs előtti edzésen, hogy John MacLean vezetőedző húsz perc után lezavart mindenkit a jégről, miután ordítozott egy kicsit a játékosokkal.

A feddés használt: a Devils az eddigieknél jóval összeszedettebb játékot nyújtott, keményebb volt a Sabresnél, Brodeur pedig magabiztosan védett, 24 kísérletet hárítva. A találkozó a hosszabbításban dőlt el: a vendégek kihasználtak egy védelmi hibát, Jamie Langenbrunner passzát pedig Ilja Kovalcsuk villámgyors mozdulattal juttatta a hálóba.

A Buffalo nem csak a meccset vesztette el, hanem „vasemberét" is: Jason Pominville 336 találkozó után hagyott ki NHL-meccset, annak következtében, hogy a chicagói Niklas Hjalmarsson agyrázkódást okozva (magának meg kétmeccses eltiltást szerezve) kente fel a palánkra még hétfőn.

Sok gól Washingtonban sem esett, a kettő elég volt a hazai győzelemhez: Alexandr Ovecskin gólpasszt adott és gólt szerzett, a Capitals 2–1-re nyert a New York Islanders ellen. Az Islanders újonc csatára, a svájci Nino Niederreiter első NHL-góljának örülhetett.

Pittsburghben Sidney Crosby megszerezte első gólját, ettől még a Penguins továbbra is nyeretlen új arénájában: a Toronto 4–3-ra nyert és elvitte a pontokat. A Pens sokkal többet támadott, de több ziccert (és Jevgenyij Malkin révén egy büntetőt) is kihagyott, a „gazdaságosan dolgozó" Maple Leafs így mindössze tizennégy lövést eleresztve meg tudta nyerni az összecsapást.

A Pittsburgh 0–3-as mérleggel áll új arénájában, a Consol Energy Centerben. A Maple Leafs az 1999–2000-es szezon óta először kezdett három győzelemmel a bajnokságban.

Szintén 4–3-ra (ha nagyon pontosak akarunk lenni: 3–4-re) végződött a Montreal–Tampa Bay mérkőzés, a floridaiak Ryan Malone hosszabbításos góljával csikarták ki a sikert – hiába volt a montreali Carey Price 43 védése...

Chicagóban a bajnokcsapat a hajrában maradt alul a Nashville ellen: Joel Ward emberelőnyből, 26.7 másodperccel a zárás előtt késztette megadásra Corey Crawfordot. A Blackhawks minden szezonbeli mérkőzése eddig egy góllal dőlt el.

NHL
ALAPSZAKASZ, 7. JÁTÉKNAP  
Buffalo Sabres–New Jersey Devils 0–1 h. u.
Anaheim Ducks–Vancouver Canucks 4–3
Chicago Blackhawks–Nashville Predators 2–3
Montreal Canadiens–Tampa Bay Lightning 3–4 h. u.
Washington Capitals–New York Islanders 2–1
Pittsburgh Penguins–Toronto Maple Leafs 3–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik