A Washington ismét legyőzte a Pittsburghöt

Vágólapra másolva!
2010.03.25. 07:13
Címkék
Az NHL 152. játéknapján a Washington Capitals szétlövéssel 4–3-ra győzött a címvédő Pittsburgh ellen. A rájátszásba igyekvő Detroit Red Wings egy lépéssel ismét közelebb került céljához, míg a New York-i derbin a Rangers 5–0-ra elgázolta az Islanderst.
Brooks Orpik és a Pittsburgh ismét elbukott a Washingtonnal szemben (Fotó: Reuters)
Brooks Orpik és a Pittsburgh ismét elbukott a Washingtonnal szemben (Fotó: Reuters)

Mike Knuble már a rendes játékidőben is betalált, majd a szétlövés negyedik körében ő döntött a Washington javára, így a Capitals az idény során harmadszor is legyőzte a Pittsburghöt. Jose Theodore 39 védéssel járult hozzá, hogy a fővárosi csapat sorozatban 19. mérkőzésén is veretlen maradt a rendes játékidőben. A Capitals ezzel a győzelemmel már 108 pontnál jár, amivel beállította az előző szezonból származó franchise-rekordot.

Újabb lépéssel került közelebb a rájátszáshoz a Detroit, amely 4–2-re nyert a St. Louis ellen. A Red Wings Valtteri Filppula góljával szerezte meg az utolsó harmadban a vezetést 2–2-nél, majd a finn játékos biztosította be a győzelmet egy üres kapus találattal. A Detroit négy ponttal előzi meg az őt üldöző, a Nyugati főcsoport 9. helyén álló Calgaryt.

A Buffalo a rendes játékidő utolsó két percében kétgólos hátrányt dolgozott le a Montreal ellen, majd szétlövéssel meg is nyerte a meccset, így Andrej Koszticin duplája, valamint Carey Price 40 védése csak egy pontot ért a Canadiensnek.

Egyoldalú küzdelmet hozott a New York-i derbi, a Rangers ugyanis a két gólt és egy gólpasszt jegyző Marián Gáborík vezérletével 5–0-ra elpáholta az Islanderst.

A Los Angeles Kings hiába jött vissza kétgólos hátrányból a Colorado otthonában, végül a szétlövés nem neki hozott szerencsét, míg a Vancouver a Sedin fivérek vezetésével – Daniel egy gólt és két asszisztot, Henrik három asszisztot könyvelhetett el – könnyed győzelmet aratott az Anaheim ellen. Henrik Sedin 99 ponttal visszavette a vezetést a kanadai táblázaton Alekszandr Ovecskintől.

NHL 
ALAPSZAKASZ, 152. JÁTÉKNAP
Detroit Red Wings–St. Louis Blues 4–2
Buffalo Sabres–Montreal Canadiens 3–2 – sz.
Vancouver Canucks–Anaheim Ducks 4–1
New York Rangers–New York Islanders 5–0
Colorado Avalanche–Los Angeles Kings 4–3 – sz.
Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 4–3 – sz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik