Ördögi húzás: Ilja Kovalcsuk a Devilsben

Vágólapra másolva!
2010.02.05. 07:34
null
Mostantól egy csapatban a két világsztár: Kovalcsuk (balra) Brodeurékhez igazolt (Fotó: Action Images)
Játéknap ide, játéknap oda, az átigazolási piac ezúttal érdekesebbnek bizonyult a hokinál: a New Jersey Devils csapatában folytatja ugyanis pályafutását Ilja Kovalcsuk, az Atlanta Thrashers világklasszis jégkorongozója.

Kovalcsukért cserébe Johnny Oduyát, Niclas Bergforsot, Patrice Cormier-t és egy első körös draftjogot adott a Devils, viszont megkapta még az orosz klasszis mellé a finn Anssi Salmelát is.

Kovalcsuk nemrég visszautasította a Thrashers vezetőségének 12 éves, 101 millió dolláros szerződéshosszabbítási ajánlatát. A csatár az eddigi teljes NHL-karrierjét az atlantaiaknál töltötte, és hét szezonból ötször 75 pontnál is többet szerzett a ligában – viszont a rájátszásba csak egyszer tudta bevinni az együttesét.

„Kovalcsuk azt adja nekünk, amire szükségünk van. Mindenképpen kellett a csapatba egy gólgyáros, aki javítja az előnykihasználásunkat" – kommentálta az üzletet a Devilstől Lou Lamoriello általános igazgató.

A 2001-es draftelső valószínűleg a Devils Toronto elleni meccsén mutatkozik be új klubjában.

„Ugyanazért szereztük meg, mint 2000-ben Alekszandr Mogilnijt: kellett egy remekül lövő, fantasztikus egyéni villanásokra képes csatár, aki egyben csapatjátékos is" – így Lamoriello. Megjegyzendő: akkor Stanley-kupát nyert a New Jersey...

Míg a Devils és a Thrashers a pályán kívül volt elfoglalva, a többiek játszottak – bár ez nem túl jó hír például a Boston Bruinsnak, amely szétlövésben kapott ki a Montreal Canadienstől, s ezzel sorozatban a kilencedik vereségét szenvedte el...

Kiváló, látványos meccset és tizenegy gólt hozott a New York Rangers és a Washington Capitals meccse, amelyet a fővárosiak nyertek meg. A Capitals tizenkettedszer diadalmaskodott egymás után, ez franchise-rekord. A mérkőzés hőse az 500. NHL-pontját megszerző Alekszandr Ovecskin, illetve az öt pontot (köztük a győztes gólt) elérő Nicklas Bäckström volt. Ovecskin mindössze az ötödik játékos a liga történetében, aki öt szezon alatt elérte az 500 pontot – mindössze 373 találkozó kellett neki ehhez.

Szintén folytatta fantasztikus sorozatát az Ottawa, amely immár 11 összecsapás óta nem talál legyőzőre: Jason Spezza és társai ezúttal a Vancouvert pipálták ki.

A Columbus Blue Jackets új vezetőedzője, Claude Noel 2–1-es sikerrel mutatkozott be a Dallas Stars ellen, míg a San Jose Sharks érvényesítette a papírformát St. Louisban. A nyugati elsőnél Patrick Marleau az újabb találatával már 38 gólnál jár.

Egymás után ötödször volt eredményes Martin St. Louis, és nyert is a Tampa Bay Lightning a pocsék formában levő, egymás után hatszor veszítő Islanders ellen. A Nashville a hullámvölgybe került Coloradót győzte le, a Minnesota pedig Martin Havlát duplájával diadalmaskodott.

A Los Angeles Kings őrült meccsen múlta felül az Anaheimet, mivel a harmadik harmad előtt még 4–1-re vezetett, de ekkor megjelent az ellenfél is... A Ducks hat perc alatt ütött hármat a záró játékrészben és egalizált, ám Dustin Brown visszaszerezte a vezetést, majd Anze Kopitar a szezonbeli 26. góljával emberelőnyből eldöntötte a mérkőzést – mindössze 27 másodperccel a vége előtt. A Kings a nyolcadik egymást követő győzelmével klubrekordot állított be.

NHL
ALAPSZAKASZ, 120. JÁTÉKNAP 
Minnesota Wild–Edmonton Oilers4–2
St Louis Blues–San Jose Sharks2–4
Boston Bruins–Montreal Canadiens2–3 – szétlövéssel
Ottawa Senators–Vancouver Canucks3–1
Columbus Blue Jackets–Dallas Stars2–1
Los Angeles Kings–Anaheim Ducks6–4
New York Rangers–Washington Capitals5–6
Nashville Predators–Colorado Avalanche5–3
Tampa Bay Lightning–New York Islanders5–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik