Továbbra is veretlen a Titans, csúnya verést kapott a Cowboys

Vágólapra másolva!
2008.10.20. 11:44
Továbbra is veretlen a Tennessee Titans az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2008-as kiírásában. A Titánok ezúttal a Kansas City Chiefset verték meg magabiztosan, 34–10-re. A 7. forduló legnagyobb meglepetését a St. Louis Rams okozta, amely szinte lemosta a pályáról a Dallas Cowboys csapatát (34–14).
LenDale White (balra) megállíthatatlan volt
Fotó: Reuters
LenDale White (balra) megállíthatatlan volt
LenDale White (balra) megállíthatatlan volt
Fotó: Reuters
LenDale White (balra) megállíthatatlan volt

A Tennessee Titans egyelőre megállíthatatlan. A bajnokság egyetlen veretlen együttese a 7. fordulóban sem hibázott, igaz, a már évek óta nem túl acélos Kansas City Chiefs nem állította igazi kihívás elé Jeff Fisher alakulatát.

A Titans végül úgy diadalmaskodott idegenben 34–10-re, hogy irányítója, Kerry Collins egyetlen touchdown-passzt sem adott a mérkőzésen, ráadásul mindössze 123 yardot termelt. Ennyit, mert ennyire volt szükség.

Persze ha egy csapat minimális passzjátékkal is magabiztosan nyert, akkor a futásban kellett maradandót alkotnia. Ezúttal a két running back, LenDale White és Chris Johnson volt megállíthatatlan. Ketten együtt több mint 300 yardot értek el (149, 168-as megosztásban), a „kétfejű futószörnyeteggel” pedig nem tudott mit kezdeni a Chiefs.

White ráadásul három TD-t hozott össze. A negyedik negyed közepén például egy 80 yardosat, amellyel 27–0-ra alakította az állást, végleg romokba döntve a Kansast.

Persze Johnson sem maradt el sokkal társától, ő egy 66 yardos touchdownnal koronázta meg a teljesítményét a mérkőzés végén.

„A futójátékosaink rengeteg pluszyardot termeltek az első ütközések után” – világította meg a siker titkát a Titans mestere, Fisher, akinek csapata imponáló, 6–0-s mérleggel áll a bajnokságban.

A forduló legnagyobb égése a Dallas Cowboys nevéhez fűződik. A Tony Romo nélkül felálló sztárcsapatnak gyakorlatilag esélye sem volt a St. Louis Rams ellen.

Pedig a „Mr. Jessica Simpsont” helyettesítő Brad Johnson sem számít kis névnek a szakmában. A még a Tampa Bay Buccaneers gárdájával Super Bowlt nyerő irányító viszont nem tudta betölteni a Romo hiánya által keletkezett űrt.

Johnson háromszor az ellenfél kezébe „varázsolta” a labdát (interception), a védelem pedig nem tudta feltartóztatni a liga egyik legjobb futójátékosaként az egyik legrosszabb együttesben sínylődő Steven Jacksont.

Jackson 160 yardot és 3 touchdownt futott a mérkőzésen, s egyértelműen csapata legjobbja volt.

A Kosok négy vereséggel kezdték a szezont, ezután Scott Linehan helyére kinevezték Jim Haslettet. Azóta a gárda a Washington Redskins, és most a Dallas ellen is nyert. Úgy látszik, az új seprű ezúttal is jól seper.

NFL, ALAPSZAKASZ

7. FORDULÓ
Buffalo Bills–San Diego Chargers 23–14
Carolina Panthers–New Orleans Saints 30–7
Chicago Bears–Minnesota Vikings 48–41
Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 10–38
Kansas City Chiefs–Tennessee Titans 10–34
Miami Dolphins–Baltimore Ravens 13–27
New York Giants–San Francisco 49ers 29–17
St. Louis Rams–Dallas Cowboys 34–14
Houston Texans–Detroit Lions 28–21
Green Bay Packers–Indianapolis Colts 34–14
Oakland Raiders–New York Jets 16–13
Washington Redskins–Cleveland Browns 14–11
Tampa Bay Buccaneers–Seattle Seahawks 20–10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik