Vízilabda: Manhercz Krisztián is Franciaországba igazol

Vágólapra másolva!
2023.05.23. 22:19
null
Manhercz Krisztián elhagyja az OSC-t (Fotó: Koncz Márton)
Angyal Dániel után az Európa-bajnok, világbajnoki ezüst- és olimpiai bronzérmes Manhercz Krisztián is a francia CN Marseille férfi vízilabdacsapatába igazol.

 

„Angyal és Manhercz személyében két magyar játékos is érkezik hozzánk. Két kiváló vízilabdázóról van szó, büszkék és boldogok vagyunk, amiért a mi keretünket erősítik majd a következő szezonban” – nyilatkozta kedden az M1 aktuális csatornán Milos Scsepanovics, a francia csapat vezetőedzője.

Hozzátette, ez egy nagy lehetőség számukra, és az egész csapat azt várja tőlük, hogy erősítést jelentsenek.

„Sokat profitálhatunk abból a minőségből, amit ők képviselnek a vízilabdában. Mindenki elismeri őket, de ez nem jelent újdonságot. Az, hogy ők ketten hozzánk érkeznek, sok bátorságot, önbizalmat ad nekünk a következő szezonra” – magyarázta a tréner.

Mindkét magyar pólós az OSC együtteséből távozik az idény végén, az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes Angyal marseille-i szerződtetését május elején jelentették be.

FÉRFIVÍZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
14. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Genesys OSC Újbuda–CN Marseille (francia)18–13 (2–3, 7–1, 4–4, 5–5)
Nyéki uszoda, 400néző. V: Segurana (spanyol), Schopp (német).
OSC:LÉVAI – VIGVÁRI VINCE 5, MANHERCZ K. 1, Csacsovszky E. 2, Hárai 1, BURIÁN 4, ANGYAL 2.Csere:Bisztritsányi (kapus), Várnai 1, Aranyi M. 1, Salamon F., Dala D. 1, Bundschuh.
Edző:Varga Dániel
MARSEILLE:Lazovics – Daube 2, Vukicevic, Csucskovics 2, VERNOUX 1, Crousillat, PRLAINOVICS 1.Csere:Hovhannysian (kapus), Szpaics 2, Bodegas 1, Bouet 2, Olivon 1, De Nardi 1.
Edző:Milos Scsepanovics
Gól – emberelőnyből:13/10, ill. 16/8.
Gól – ötméteresből:1/1, ill. 3/1.
Kipontozódott:Crousillat (21. p.), Dala D. (25. p.), Bundschuh (27. p.), Várnai (28. p.), Csucskovics (30. p.), Angyal (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel: –
Nagyon szép búcsú volt, hálás vagyok a játékosoknak nemcsak ezért az idényért, hanem az elmúlt három évért is. A nyáron sok minden változik, de várom azt a munkát is. Ebben az idényben sokszor nagyon közel voltunk olyan bravúrhoz, amit legalább egyszer megérdemelt volna a csapat. Ha nem is nyertünk trófeát, mindenki jobb játékos és jobb ember lett itt.
Milos Scsepanovics: –Az OSC megérdemelten győzött, sokkal koncentráltabban játszott, a második negyedben sok gólt lőtt, onnan pedig lehetetlen volt visszajönni a meccsbe. A bajnokságot megnyertük, a BL-ben nem jutottunk nyolc közé, de az ősztől ismét nekifutunk, két magyar játékossal, Manhercz Krisztiánnal és Angyal Dániellel a sorainkban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik