BABJÁK BENCE, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó) 2019.11.21 12:48

Vízilabda: „Két év után mertem megszólalni a Fradi öltözőjében”

Vogel Soma még csak 22 éves, de már több aranyérmet akasztottak a nyakába, mint amennyiről néhány rutinosabb vízilabdázó csak álmodhat. De vajon ez elég ahhoz, hogy az FTC-Telekom Waterpolo BL-címvédő pólócsapatának benjáminjaként ne ő vigye a labdákat?    A válasz videónkból kiderül, azt azonban eláruljuk, hogy miután a válogatott kapus nagyon fiatalon került fel a Fradi felnőttcsapatához, bizony kellett neki két év, hogy meg merjen szólalni az öltözőben. Most azonban a társak már el is várják, hogy „felnőjön a feladatokhoz.”

A Sportkrém stábjának elmondta, sokáig csak iskola melletti időtöltésként tekintett a vízilabdára, de amikor utánpótlásszinten jöttek az eredmények, akkor tudatosult benne, hogy ezt komolyan is lehet venni. A Fradinál pedig konkrétan beledobták a mély vízbe, miután 2016 januárjában a zöld-fehérek akkori első számú kapusa, Gárdonyi András egy edzőmérkőzésen megsérült.

„Éppen Horkai György juniorválogatottjával edzőtáboroztam Miskolcon, amikor hívták Gyuri bá'-t, hogy fel kellene utaznom Budapestre, mert a hétvégén nekem kell védenem a Honvéd ellen. A Fradi akkoriban a negyedik-ötödik helyen szerepelt az OB I-ben, és nagyon komoly rangadók voltak a Honvéddal. Nyilván először megilletődtem, de nyertünk öt-háromra, és nagyon jó visszajelzéseket kaptam. Ha egy pontot kellene mondani, akkor ez lehetett az a fordulópont, amikortól komolyan vettem a vízilabdát.” 

Videónkban arról is beszél, milyen gondolatok futottak át az agyán, amíg vízbe nem ugrott a Honvéd ellen, illetve azt is elárulja, hogy az OB I-ben védő világklasszis kapusok közül ellenfélként kiktől kapott dicséreteket. 

Ha még többet szeretne megtudni az FTC-Telekom Waterpolo és a magyar vízilabda-válogatott kapusáról, akkor keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.  

2021.06.24 09:26:51

Vízilabda SZABÓ GÁBOR

Csepregi Gábor csapat-, majd szövetségi kapitányaként három olimpián járt a válogatottal.

2021.06.17 22:01:36

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Hogy épp most jelenik meg ez az írás, az egyáltalán nem véletlen. Ma egy éve annak, hogy Benedek Tibor, ez a nagyszerű vízilabdázó, edző és apa búcsút intett nekünk – örökre.

2021.06.09 21:26:14

Vízilabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem magyarázat, hanem tény: a járvány szilánkokra zúzta az FTC türelmes munkával felépített pólós sikercsapatát.

2021.06.09 17:24:28

Vízilabda MTI, Cs. M.

A magyar női vízilabda-válogatott játékosa már készen áll az ujjsérülését követően.

2021.06.05 18:33:03

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Varga Dénesék 16 percen keresztül nem tudtak gólt szerezni, így a nagyszünet után már nem volt esélyük.