D. S. B.
2023.03.30 12:28 Frissítve: 2023.03.30 13:56

Vízilabda: Gocicsék felfüggesztették az olimpiai bajnokot

A Regionális Premier Liga elődöntőjében elszenvedett vereség után a Szolnok férfi vízilabdacsapatának korábbi, a Novi Beograd jelenlegi edzője, Zsivko Gocics bejelentette, a továbbiakban nem számít csapatkapitányára, az olimpiai és világbajnok Dusan Mandicsra – írta meg a Magyar Szó.

Dusan Mandicsot felfüggesztette a Novi Beograd (Fotó: Getty Images)

 

A 2022–2023-as idénynek nagy célokkal vágtak neki a belgrádiak, akik sztárigazolásokkal erősítettek, de az elmúlt időszakban két jelentős eseményt is elbuktak, hiszen előbb a Szerb Kupa döntőjében kaptak ki a Crvena zvezdától, majd a Premier Liga elődöntőjében a horvát Jug Dubrovnik elleni vereséggel estek ki.

A Bajnokok Ligája B-csoportját és a szerb bajnokságot is vezető Novi Beograd edzője nem volt megelégedve világbajnok és olimpiai bajnok balkezesének teljesítményével, emiatt Dusan Mandics a továbbiakban a csapattal sem edzhet.

A Magyar Szó a Sport Klub információira hivatkozva azt írta, a Novi Beograd megerősítette Mandics felfüggesztésének tényét, de arról már nem nyilatkozott, a jövőben számít-e a balkezes játékosra.

A helyzet egyébként nem felhőtlen déli szomszédunk vízilabda-válogatottjának tagjainál, hiszen januárban Marko Radulovics szerződést bontott a Radnicskivel, majd Nemanja Vico személyes okok miatt távozott a klubtól, a Partizan tehetsége, a junior-vb legjobbjának megválasztott Nikola Kojics pedig azért nem játszhatott szeptember és március között, mert nevelőegyesülete nem engedte el őt a kragujevaciakhoz, míg a Ferencvárost 2017 és 2021 között erősítő Nikola Jaksicsnak Gocics és a klubvezetőség néhány hete megtiltotta, hogy részt vegyen a válogatottal a világkupa selejtezőtornáján.

2023.05.24 00:42:32

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nincsenek légiósok, a gárda fiatal, sok van még benne. Ezt már az edző, Szivós Márton mondta, aki hihetetlenül hálás a fiúknak, hogy partnerei voltak mindenben. Ez egyébként oda-vissza igaz, másként nem lehet. Kétségtelen, ha siker van, akkor minden szép és jó, de a Honvéd-pólósokon most tényleg nem lehet fogást találni.

2023.04.22 10:38:52

Vízilabda nemzetisport.hu

Zákonyi S. Tamás 149 perces alkotása a magyar vízilabdázás legutóbbi dicső korszakát mutatja be.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.