Vízilabda: egy korszak véget ért, lemondott a szerbek kapitánya

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2022.10.01. 11:24
null
Dejan Szavics a csaldást keltő Eb-9. hely után lemondott a szerb vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról (Fotó: AFP)
Lezárult egy korszak a szerb vízilabdázásban, miután a férfiválogatott szövetségi kapitánya, Dejan Szavics benyújtotta visszavonhatatlan lemondását.

A hír percek alatt bejárta a szerb sajtót, majd a Szerb Vízilabda-szövetség is megerősítette azt.

Dejan Szavics több megbeszélést is folytatott az elmúlt időszakban a szervezet vezetőivel, s azt követően adta át lemondását.

„A Szerb Vízilabda-szövetség értesíti a nyilvánosságot, hogy Dejan Szavics már nem a válogatott szövetségi kapitánya. Több tárgyalás után Dejan Szavics benyújtotta visszavonhatatlan lemondását, amelyet elfogadtunk. Az elmúlt tíz évben Szavics kiváló eredményeket ért el, amelyeknek köszönhetően bekerült a legjobb edzők közé, de az is lehet, hogy a világ legjobb trénere lett. Sok sikert kívánunk Dejan Szavicsnak a pályafutása folytatásában. Biztosak vagyunk benne, hogy a mi Dekink még sokat adhat a szerb vízilabdának és a sportnak, ugyanúgy, ahogy tette ezt eddig is. Legenda, sok szerencsét!” – áll a szövetség honlapján megjelent közleményben.

Dejan Szavics tíz éven át ült a szerb férfivízilabda-válogatott kispadján, s ez idő alatt mindent megnyert: 2016-ban és 2021-ben olimpiai aranyéremig vezette az együttest, 2015-ben vb-, 2014-ben, 2016-ban és 2018-ban pedig Eb-aranyérmet szerzett az általa vezetett nemzeti együttes, amely irányítása alatt hatszor nyerte meg a Világligát, ugyanakkor a legutóbbi, spliti Európa-bajnokságon a magyarok elleni 16–7-es csoportbeli és a franciák elleni nyolcaddöntős vereség után a szerbek a csalódást keltő kilencedik helyen zárták a kontinensviadalt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik