L. Á. 2020.06.23 16:44 Frissítve: 2020.06.23 17:22

Vízilabda: „Benedek Tibor méltó névadója lenne a Duna Arénának”

Mint arról beszámoltunk, az Emmi javaslatára a kormány dönthet arról, hogy a Duna Aréna a jövőben Benedek Tibor nevét viselje. A Nemzeti Sport felhívása, mely szerint a csütörtökön súlyos betegségben elhunyt, játékosként többek között háromszoros olimpiai bajnok, edzőként pedig világbajnok Benedek Tiborról nevezzék el a Duna Arénát, nyitott fülekre talált, s információink szerint az Emmi hamarosan a kormány elé is terjeszti javaslatát, ha mindehhez az elhunyt sportoló közeli családtagja, például nagykorú örököse hozzájárult.

Benedek Tibor Schmitt Pál szerint is méltó névadója lehet a Duna Arénának (Fotó: Dömötör Csaba)

 

 
Jövő csütörtökön búcsúztatják Kárpáti Györgyöt 

„Sok olyan korábbi sportoló, sikeredző van az országban, akiről már életében csarnokot neveztek el, a Duna Aréna névadásával kapcsolatosan csak azt tudom mondani, hogy Benedek Tibor méltó névadó lenne: hihetetlen szeretet vette körül a pályafutása során, és most, a sajnálatos halálát követően is” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke.

Schmitt Pál (Fotó: Koncz György)

„Hamarosan új tagot kell választani, és hála istennek a magyar sport bőséges választékot ad olyan sportemberek tekintetében, akik méltók lehetnek a Kárpáti György halála kapcsán megüresedett helyre – mondta Schmitt. – A kritériumok szerint hatvan év feletti, kiemelkedő sporteredményt elérő, és életművében a magyar sportot szolgáló személyt kell választanunk tizenkettedik tagnak. Nincs kőbe vésve, hogy ha vízilabdázó ment el, akkor vízilabdás személyiségnek kell átvennie a stafétát, de véleményem szerint van olyan vizes ember, aki méltó lenne az elismerésre, ilyen Faragó Tamás és Bodnár András is, de vívásban Pézsa Tibor és Sákovicsné Dömölky Lídia, birkózásban Hegedüs Csaba, öttusában Németh Ferenc és Török Ferenc, míg az evezős sportból Pap Kornélia neve is felvetődött már az ezt megelőző szavazások során. A szavazást Szabó Tünde államtitkár asszony hívja majd össze, ám hogy mikor, még nem tudjuk. A törvény nem ír elő semmilyen határidőt, de akkor lenne teljes a Nemzet Sportolója család, ha ismét tizenketten lennénk.”

2021.04.05 22:42:01

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Pék Gyula nem volt akárki. Legyen elég annyi, hogy a KSI mestereként nyolc későbbi olimpiai bajnokot pallérozott, Benedek Tibor, Kásás Tamás, Märcz Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Varga Zsolt és Vári Attila is tanítójának vallja.

2021.03.11 15:32:42

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Alberto Munarriz a fájdalmas ötöspárbaj ellenére a budapesti Eb-ezüstöt tartja egyik legnagyobb sikerének.

2021.02.28 22:09:01

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Aki a pécsi pólósokkal nyer ifikupát, tud valamit.

2021.01.23 22:00:33

Vízilabda LAKNER GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A legnagyobb feladatokra is megérett.

2021.01.23 19:07:05

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A magyar válogatott végig vezetve győzte le a házigazdát, ezzel megváltva a tokiói repülőjegyet.