ROSKA EMESE BOGLÁRKA
2019.07.27 12:11 Frissítve: 2019.07.27 12:37

Vizes vb: Valószínűleg ez volt az utolsó vébém – Nagy Viktor

Nagy Viktor az elveszített világbajnoki bronzmérkőzés után úgy fogalmazott, belül nagyon fáj a vereség, neki különösen azért, mert valószínűleg ez volt az utolsó világbajnoksága.

Nagy Viktor valószínűleg utoljára védett világbajnokságon (Fotó: Derencsényi István)

 

„Elég furcsa az új szabály, egyszer így, máskor úgy alakul a meccs, és azt tapasztalni, hogy még inkább a bírók kezében van a mérkőzés, ahogyan éppen gondolják, úgy adnak kiállítást, igaz, ide is, oda is – válaszolt Nagy Viktor a sok kiállításra vonatkozó kérdésünkre. – Olyan ítéletek születnek, amelyektől egy másik meccset nézve is kikerekedik a szemünk, miért lett az. Igaz, eddig is ez volt a jellemző, nem ezért kaptunk ki, hanem mert nem tudtunk a horvát csapat fölé kerekedni. Jobban védekeztek, pontosabban fejezték be a támadásaikat. Nagyon nehéz mit mondani, el vagyok keseredve, szomorú vagyok, amiért nem sikerült megszerezni a harmadik helyet. Ez még hiányzott a világbajnoki helyezéseim közül. Egytől hatig minden le van fedve, kivéve a bronz, szóval én személy szerint nagyon akartam a harmadik helyet. Gratuláltunk a horvátoknak, jobbak voltak, de hiába vagyunk sportemberek, azért ez nem ilyen egyszerű. Belül nagyon fáj ez a vereség, mert nem mindegy, hogyan távozol egy vébéről. Szokták mondani ismerősök, barátok, a bronz is szépen csillog, meg az ezüst is, de negyedik hely után megyünk haza.”

Felvetettük a kapusnak, hogy a válogatott a tavalyi Európa-bajnoki 8. helyhez képest azért óriásit lépett előre.

„Nem lehet összehasonlítani világeseményt világeseménnyel, nem is tenném. Hagyjuk azt is és a mostanit is, ez is már a múlt. Én azért élem meg különösen nehezen, mert valószínűleg ez volt az utolsó világbajnokságom. Ki tudja, mit hoz a jövő, de én most úgy készülök, ez volt az utolsó. Nehéz is most mit mondani, úgyhogy nem is akarok.”

FINA VIZES VB, FÉRFI VÍZILABDA
A HARMADIK HELYÉRT (BRONZMÉRKŐZÉS)
HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 10–7 (2–1, 2–2, 2–2, 4–2)

Kvangdzsu, 1000 néző. Vezette: Alexandrescu (román), Sztavridisz (görög)
HORVÁTORSZÁG: BIJAC – Vukicevic, Fatovic, Vrlic, García Gadea, JOKOVIC 6, Buslje. Csere: Loncar 1, Benic 1, SETKA 1, Milos 1, Macan. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
MAGYARORSZÁG: NAGY V. – Jansik Sz., Bátori, Manhercz K. 2, HÁRAI 2, Vámos 1, Sedlmayer. Csere: Pohl, Mezei, Angyal 1, Zalánki 1, Varga Dénes. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből: 14/7, ill. 20/6
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Macan (23. p.), Jansik Sz. (26. p.), Pohl (28. p.), Setka (28. p.), Vukicevic (29. p.), Angyal (29. p.), Buslje (31. p.), Fatovic (32. p.)

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja: Roska Emese Boglárka (Kvangdzsu), Csurka Gergely (Kvangdzsu), Derencsényi István (Kvangdzsu, fotó), Kovács Erika (Budapest)

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.