Vizes vb: „Mindenkinek ki kell hoznia magából a maximumot”

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))
Vágólapra másolva!
2019.07.13. 03:20
null
Leimeter Dóra vb-körmei (a szerző fotója)<br />
Már a kvangdzsui vizes világbajnokság helyszínén edzett a női vízilabda-válogatott. A balkezes Leimeter Dórának eddig minden tetszik, amit látott, és nem köti éremhez a jó szereplést.

Bár csak este tíz óra után érkezett meg a női vízilabda-válogatott Kvangdzsuba, a sportolói faluba, reggel 8-tól már keményen edzett a verseny helyszínéül szolgáló Nambu egyetem gyakorlómedencéjében. A társaság az utolsó napokban Ojamában készült, aztán Tokióból repült Szöulba. A japán fővárosba vezető kétórás buszút, a repülőgép késése, aztán a Szöulból Kvangdzsuig tartó bő négyórás buszút miatt pénteken a reggel 9-es indulás után este fél 11 körül foglalta el a szállást a társaság a világbajnokságon. A reggeli tréning után Leimeter Dórát kérdeztük.

– A rövid itt töltött idő után mik az első benyomások?
Nagyon jó a sportolói falu, apartmanokban kaptunk helyet, így még közelebb vagyunk egymáshoz. Az egyikben hatan, a másikban heten lakunk, kétágyas szobákban, van egy közös nappalink, amikben jókat lehet majd kártyázni. A falut még nem jártuk be, csak az étkezőben voltunk, de az is közel van. Az uszoda is csak tíz perc busszal, klassz, hogy nem félórákat kell utazni. Szépen lassan belakjuk és felfedezzük a helyet.

– Ha jól sejtem, ilyen hosszú út után kellett is az edzés.
– Szükség volt az átmozgatásra, hogy hozzászokjunk a medencéhez, a környezethez, a távolságokhoz. Azon voltunk, hogy kicsit visszahozzuk magunkat, belőjük a kaput.

Leimeter Dóra és társai kipihenték 
az utazás fáradalmait (Fotó: waterpolo.hu)
Leimeter Dóra és társai kipihenték az utazás fáradalmait (Fotó: waterpolo.hu)

– Meghozta a gyümölcsét, hogy még odahaza elkezdték az akklimatizálódást?
– Könnyebb volt utána. A megterhelő inkább az a másfél nap utazás volt, azt nyögtük néhány napig, de az jó volt, hogy már otthon elkezdtük az átállást.

– Hogyan sikerültek az ausztrálok elleni kétkapuzások Japánban?
– Jól. Az egyiket direkt olyan meccskörülmények között ejtettük meg, amelyek kedden, Kanada ellen várnak ránk. Reggel 9.50-től játszottunk, előtte a reggeli is úgy volt, ahogyan itt lesz, szóval mindent modelleztünk. Az első kétkapu az még elég szenvedősre sikerült, fizikailag és mentálisan sem voltunk topon, de a másnapi sokkal jobban ment. Még mindig adódik egy-egy apró hiba, főleg védekezésben, ám az már hasonlított arra, amit tudunk játszani.

– Lehet teljesen modellezni a körülményeket, a reggeli kezdést?
– Mindenki sok meccset játszott, délelőttit és délutánit, estit is. Az segít, hogy az ausztrálokkal játszottunk így, szerintem nem okoz gondot, hogy felpörögjünk.

– Jól látom, „vébé-körmök” készültek?
– Bezony, céllal.

– És mi a cél?
– A minél jobb szereplés. Nem fűzöm éremhez, bár nyilván a legjobb az lenne, ha a dobogón végeznénk, megszereznénk a kvótát. Ha úgy tudunk játszani, ami bennünk van, akkor ez teljesül, ehhez viszont mindenkinek ki kell hoznia magából a maximumot.

A NŐI VÁLOGATOTT VB-KERETE
Kapusok:
Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A NŐI VÍZILABDATORNA CSOPORTJAI
A-csoport: Egyesült Államok, Hollandia, Új-Zéland, Dél-Afrika
B-csoport: Oroszország, Kanada, MAGYARORSZÁG, Dél-Korea
C-csoport: Spanyolország, Görögország, Kuba, Kazahsztán
D-csoport: Ausztrália, Kína, Olaszország, Japán

A B-CSOPORT MENETRENDJE (magyar idő szerint)
Július 14., vasárnap
4.10: Kanada–Oroszország
5.30: MAGYARORSZÁG–Dél-Korea
Július 16., kedd
1.30: Dél-Korea–Oroszország
2.50: Kanada–MAGYARORSZÁG
Július 18., csütörtök
12.10: Kanada–Dél-Korea
13.30: MAGYARORSZÁG–Oroszország
A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik