MTI
2017.08.18 09:26 Frissítve: 2017.08.18 10:20

Universiade: sima győzelemmel rajtolt a női pólóválogatott

A magyar válogatott rendkívül magabiztosan, 17–6-ra legyőzte Japánt a Tajvanon zajló Universiade női vízilabdatornájának nyitó napján.

 

A Magyar Vízilabda-szövetség beszámolója szerint a találkozó legjobbja a hibátlanul célzó, ötgólos Szilágyi Dorottya volt.

„Jól álltunk a mérkőzéshez, a kezdéshez, és minden negyedet megnyertünk” – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány, aki szerint azért is van nagy értéke ennek a sima győzelemnek, mert csak két játékos hiányzik a budapesti világbajnokságon szerepelt japán csapatból.

„Jó volt a védekezés, három negyed után tizenhárom-háromra vezettünk, csak az utolsó negyedben kaptunk picivel könnyebb gólokat. Jó felkészülés volt ez a találkozó a Kanada elleni mérkőzésre” – tette hozzá.

Az edző arról is beszélt, hogy következő ellenfelükre, az angolokra nem készülnek külön. Pénteken konditeremben, szombaton kétszer medencében edzenek, mert szeretnének a torna második hetére olyan állapotba kerülni, hogy bárkit kapjanak is a negyeddöntőben, ne okozhasson gondot.

A mieink vasárnap a britek ellen folytatják szereplésüket.

UNIVERSIADE
NŐI VÍZILABDA, CSOPORTMÉRKŐZÉS
Magyarország–Japán 17–6 (5–2, 5–0, 3–1, 4–3)
A magyar csapat gólszerzői:
Szilágyi D. (5), Parkes (3), Kövesdi (3), Gurisatti (2), Horváth B. (2), Leimeter, Garda

2022.09.11 21:45:17

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel szemben, a nem megrögzött pólórajongó tegye a szívére a kezét, és vallja be: mit, mennyit hallott előzetesen Konarik Ákosról vagy Molnár Erikről? Vagy Nagy Ádámról hitték, hogy éppen a spanyoloknak rámol be három bődületes gólt?

2022.09.10 23:01:43

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az a tizenöt gladiátor, akit magával vitt a kapitány a csatába, a falon is átment volna.