H. Á.
MTI
2022.09.23 15:39 Frissítve: 2022.09.23 17:22

Női vízilabda BL: a selejtezőben ismét az Ethnikosszal játszik a Dunaújváros

A női vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjében „megismétlődik” a LEN Kupa idei döntője, a Dunaújváros és a görög Ethnikosz Pireusz összecsapása – közölte az MTI.

 

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN pénteken készítette el a sorozat kvalifikációjának beosztását. A selejtezőben három magyar csapat érdekelt.

A Dunaújváros Rómában görög riválisa – amelytől márciusban vereséget szenvedett a második számú kupa fináléjában – és a házigazda SIS Roma mellett a német Spandau 04 Berlin és a francia Mulhouse WP együttesével találkozik.

Az FTC-Telekom Waterpolo Lille-ben a francia vendéglátók mellett az olasz Plebiscito Padova, a máltai Sirens ASC Malta és a spanyol CE Mediterrani Barcelona csapatával csap össze.

Az Eger a görög Glyfada vendége lesz a holland ZV De Zaan, a spanyol CN Terrassa és Grand Nancy társaságában.

A négy selejtezős csoportból az első három-három helyezett jut főtáblára, melynek már alanyi jogon tagja az UVSE, valamint a görög Olmypiakosz, a spanyol Sabadell és az olasz Orizzonte. A negyedik és ötödik helyezettek az Eurokupában folytatják.

A selejtező kört november 17. és 20. között rendezik.

 

2022.09.11 21:45:17

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel szemben, a nem megrögzött pólórajongó tegye a szívére a kezét, és vallja be: mit, mennyit hallott előzetesen Konarik Ákosról vagy Molnár Erikről? Vagy Nagy Ádámról hitték, hogy éppen a spanyoloknak rámol be három bődületes gólt?

2022.09.10 23:01:43

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az a tizenöt gladiátor, akit magával vitt a kapitány a csatába, a falon is átment volna.