MTI, R. P. 2021.07.06 15:45 Frissítve: 2021.07.06 16:57

Női vízi: másodszorra már sima győzelem Kanada ellen

A tokiói olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott 13–7-re legyőzte a kanadai együttest a margitszigeti SEAT-kupa második mérkőzésén, kedden.

 

Nagyszerű győzelem Kanada ellen (Fotó: Árvai Károly)

A vendégek a nagyszünetig tudták tartani a lépést Bíró Attila szövetségi kapitány friss világliga-ezüstérmes csapatával, amely ezt követően támadásban és védekezésben is feljavult, ennek köszönhetően magabiztosan nyerte a találkozót. A mérkőzés legszebb jelenete Garda Krisztina nevéhez fűződött, aki az utolsó negyedben majdnem a félpályáról ejtette át a kanadai kapust, aki a magyar centerre figyelt és kissé kiúszott.

A két együttes hétfőn 9–9-es döntetlent játszott egymással.

A magyar női válogatott Oroszországgal, Kínával, a házigazda Japánnal és a címvédő Egyesült Államokkal találkozik a tokiói olimpiai csoportküzdelmei során.

NŐI VÍZILABDA, SEAT-KUPA FELKÉSZÜLÉSI TORNA, BUDAPEST, MARGITSZIGET
MAGYARORSZÁG–KANADA 13–7 (4–2, 1–2, 3–1, 5–2)
Hajós uszoda, 300 néző. V
: Deslieres (kanadai), Kun Gy.
MAGYARORSZÁG: GANGL – SZILÁGYI D. 3, Keszthelyi-Nagy 2, Rybanska, Parkes, GARDA 2, Vályi V. 1. Csere: SZÜCS G. 1, ILLÉS A. 2, Gurisatti 1, Leimeter 1, Gyöngyössy. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
KANADA: C. WRIGHT – CREVIER 2, La Roche, McKelvey, E. Wright, Sohi 1, CHRISTMAS 3. Csere: Vulpisi (kapus), McKee 1, Eggens, Békhazi, Lemay-Lavoie, Paul. Szövetségi kapitány: David Paradelo
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 6/2
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Rybanska (27. p.)
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:
– Valahogy mintha a hőség rányomta volna a bélyegét a mérkőzésre, vagy csak a kanadaiak voltak fáradtabbak, mint egy nappal korábban. Az eredmény ellenére azt gondolom, hogy még mindig maradt bennünk tartalék, viszont az első mérkőzésen elkövetett helyezkedési hibákat mindkét kapu előtt kiküszöböltük, így tudtunk sokkal több gólt lőni és kevesebbet kapni. Az igazság valahol félúton van, jobbak vagyunk a kanadaiaknál, de nem hat góllal, az olimpián két-háromgólos győzelemmel is elégedett lennék.
David Paradelo: – Nem a legmagasabb fordulatszámon pörögtünk, de így is megvoltak a kidolgozott helyzeteink, azonban a befejezéseknél nem összpontosítottunk kellőképpen. A kihagyott helyzetekből ráadásul rögtön lefordult a magyar válogatott, és góllal büntetett minket. Az addig szoros mérkőzésen az ilyen szituációk miatt kinyílt az olló a csapatok között, de legalább láttuk, hogy van még min dolgoznunk az olimpiái

HÉTFŐN JÁTSZOTTÁK
Magyarország–Kanada 9–9 (4–3, 1–2, 2–1, 2–3)
A magyar csapat gólszerzői: Garda 3, Keszthelyi-Nagy, Leimeter 2-2, Szilágyi, Vályi

2021.10.16 21:34:06

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A fentiekből adódóan messze nem olyan éles tehát a határvonal feddhetetlenség és becstelenség között, mint azt első hevületünkben hinnénk. Mondhatjuk, a csalás a beismeréseken túl kezdődik.

2021.10.11 21:09:39

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A ma 75 esztendős olimpiai, világ-és Európa-bajnok pólós, Sárosi László nagy változások tanúja volt a sportágban. Miután beválasztották az elmúlt évszázad magyar vízilabda-válogatottjába, tréfásan így reagált: „Amikor megtudtam, meg voltam sértve, hogy miért nem az évezredébe...”

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.