Női vízi LEN-kupa: az UVSE nyerte meg a trófeát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.15. 20:32
null
Áts Bertalan repült a vízbe a játékosaival (Fotó: Madar Dávid)
Története első európai kupagyőzelmét szerezte az UVSE női vízilabdacsapata, amely szombaton a LEN-kupa fináléjában 7–6-ra legyőzte az olasz Padovát.

 

Az olaszok kezdték jobban a találkozót, kétszer is vezettek a budapesti Tüske Uszodakomplexumban rendezett finálé elején, de az UVSE nem engedte ellépni riválisát. A nyitónegyed hajrájában Áts Bertalan tanítványai kétgólos előnyre tettek szert.

A második felvonást a tarthatatlan Tóth Ildikó találata vezette fel (5–2), olasz részről pedig egy bravúros egyéni megmozdulás volt a válasz.

A nagyszünet után az UVSE Kisteleki Hanna révén több mint tízperces gólcsendet tört meg, ez idő alatt Gangl Edina a kapuban tett róla, hogy a rivális ne tudjon közelebb kerülni. A negyed végén két gyors olasz gól adott okot hazai nyugtalanságra, de másodpercekkel a dudaszó előtt Kisteleki emberelőnyből a hálóba lőtt (7–5).

A zárófelvonásban az olasz csapat mintha kissé elfáradt volna, nem találta az ellenszert a kőkemény magyar védekezésre, ám támadásban az újpestieknek sem ment a játék. Nem sokkal a vége előtt „találtak” egy gólt az olaszok, amivel izgalmassá tették az utolsó perceket, de az eredmény nem változott.

Az UVSE LEN-kupa-győztes csapata (Fotó: Madar Dávid
Az UVSE LEN-kupa-győztes csapata (Fotó: Madar Dávid

 

NŐI VÍZILABDA LEN-KUPA, NÉGYES DÖNTŐ
DÖNTŐ

UVSE–PLEBISCITO PADOVA (olasz) 7–6 (4–2, 1–1, 2–2, 0–1)
Tüskeuszoda, 400
néző. V: Galindo (spanyol), Markopulu (görög)
UVSE: GANGL – KESZTHELYI, Czigány D., Csabai 1, TÓTH I. 1, Szücs G., KISTELEKI H. 2. Csere: VAN DER SLOOT 2, Takács V. 1, Kuna Sz., Kövesdi, Hertzka Orsolya. Edző: Áts Bertalan
PADOVA: Teani – Barzon 1, MILLO 1, QUEIROLO 2, Ch. Robinson, Galardi 1, Dario 1. Csere: I. Savioli, Gottardo, M. Savioli. Edző: Stefano Posterivo
Gól – emberelőnyből: 8/1 ill. 5/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Ch. Robinson (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan:
– Egy csapat erejét és egységét mindig az mutatja meg, hogy miként védekezik és játszik emberhátrányban, nálunk ezek az elemek most jól működtek, ennek köszönhető a kupagyőzelmünk. Fantasztikus érzés ilyen csapat edzőjének lenni. Sajnáljuk, hogy az álmunkat, az Euroliga négyes döntőbe jutást nem tudtuk elérni, de ez a LEN-kupa-győzelem is kiváló eredmény a klubnak. Nagy köszönet és hála az egyesületünk vezetőinek, hogy itthon rendezhettük és játszhattuk a négyes döntőt, sok-sok szurkolónk előtt.
Stefano Posterivo: – Nem most mutattuk a leghatékonyabb vízilabdát, ettől függetlenül csak egy góllal maradtunk alul egy nagyon erős ellenféllel szemben, ami mindenképpen pozitívum.

A 3. HELYÉRT
DUE-MAARSK GRAPHICS–JUGRA HANTI-MANSZIJSZK (orosz) 17–10 (3–2, 6–1, 4–3, 4–4)
Tüskeuszoda, 300
néző. V: Landmann (német), Miszkovics (szerb)
DUNAÚJVÁROS: Kasó – GURISATTI 3, SZILÁGYI D. 6, Huszti D., Somhegyi 1, Menczinger K. 2, HORVÁTH B. 3. Csere: Kiss Alexandra (kapus), MCHUNU 2, Vályi F., Garda, Vályi V., Ziegler. Megbízott edző: Fülöp Tibor
HANTI-MANSZIJSZK: Szaribekjan – Alogbo 2, Iszakova, Liszunova 1, TYIMOFEJEVA 4, Garipova, Kovina 1. Csere: Perfileva 1, Leonova, Nyizsebojcsenko, Csernyega, Szutjagina 1.
Gól – emberelőnyből: 14/7, ill. 11/2
Gól – kettős emberelőnyből: 2/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 3/1
Kipontozódott: Garipova (11. p.), Iszakova (21. p.), Kovina (26. p.), Vályi V. (30. p.), Szilágyi D. (31. p.)
Kiállítva (cserével végleg): Leonova (20. p.)
Piros lap: Tatjana Petrova (20. p.)
MESTERMÉRLEG
Fülöp Tibor:
– A megbeszéltek szerint játszottak a lányok. A legfontosabb az volt, hogy az elődöntős vereséget elfelejtsük, és sikerrel zárjuk az európai kupamenetelésünket, illetve az, hogy örömet szerezzünk szurkolóinknak, akik szép számmal elkísértek minket és a pénteki találkozó után is buzdították a csapatot. Mindkét célt sikerült teljesítenünk.
Tatjana Petrova nem nyilatkozott.

A VÉGEREDMÉNY.
Kupagyőztes: UVSE
(Csabai Dóra, Czigány Dóra, Gangl Edina, Hertzka Orsolya, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Kövesdi Vivien, Kuna Szonja, Maczkó Lilla, Sabrina van der Sloot, Szücs Gabriella, Takács Vivien, Tóth Ildikó. Edző: Áts Bertalan)
2. Plebiscito Padova (olasz)
3. Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics (Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Huszti Dóra, Kasó Orsolya, Kiss Alexandra, Mchunu Hlengiwe, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya, Vályi Fanny, Vályi Vanda, Ziegler Diána. Edző: Mihók Attila), 4. Jugra Hanti-Manszijszk (orosz)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik