Férfi vízilabda MK: döntőben a címvédő Ferencváros

B. A.B. A.
2021.12.10. 19:55
Elsőként a címvédő Ferencváros jutott a férfi vízilabda Magyar Kupa fináléjába, a Sopronban zajló négyes döntő első pénteki elődöntőjében 14–10-re legyőzte a Vasast – számolt be a Magyar Távirati Iroda.
14–10-re nyert az FTC (Fotó: Földi Imre) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
14–10-re nyert az FTC (Fotó: Földi Imre) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Az új soproni Lővér Uszodában a sorozatban negyedik, összességében a 21. kupagyőzelmükre hajtó zöld-fehérek ugyan az első negyedet még elvesztették a Vasassal szemben, a folytatásban fokozatosan felőrölték riválisukat és magabiztos győzelmet arattak – írja az MTI.

Varga Zsolt Bajnokok Ligája-csoportkörös csapatában Vámos Márton és Pohl Zoltán is négy lövésből három gólt szerzett.

A másik elődöntőben a Szolnok 15–11-re legyőzte az OSC-t.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, SOPRON
ELŐDÖNTŐ
FTC-TELEKOM–A-HÍD VASASPLAKET 14–10 (2–3, 4–2, 4–2, 4–3)
Sopron, 1000
néző. Vezette: Csanádi, ifj. Kenéz Gy.
FTC: VOGEL SOMA – Molnár E. 1, Varga Dénes, Vigvári Vendel 1, Ubovics 1, Merkulov 1, VÁMOS 3. Csere: POHL 3, FEKETE G. 2, Jansik Sz., DAMONTE 2, Nyíri B., Gábor L. Edző: Varga Zsolt
VASAS: B. Mitrovics – Erdélyi 1, Bátori 1, Randjelovics, BEDŐ 3, Drasko Brguljan, Vadovics V. 1. Csere: ZERINVÁRY 2, Mezei, Sedlmayer 1, Simon R. 1, Szatmári. Edző: Szlobodan Nikics
Gól – emberelőnyből: 11/8, ill. 14/7
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Zerinváry (30. perc)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Az első két negyedben a Vasas diktálta az iramot, utána azonban átlendültünk a fáradtságon, és koncentráltan kezdtünk játszani. Stabilizálódott a támadójátékunk, kifejezetten jól működtek az emberelőnyös figuráink, és ahogyan a helyükre kerültek a blokkok, átvettük az irányítást. Különösen örülök annak, hogy nem hagytuk elolvadni az előnyt a végére, nagyon jól megoldottuk a végjátékot. Több játékosom először játszhat döntőben, rájuk is büszke vagyok.
Szlobodan Nikics: – Nem védekeztünk jól, főleg emberhátrányban nem, márpedig a fantasztikus lövőkkel rendelkező Ferencváros ellen csak úgy lehet esélyünk, ha közel tökéletesen védekezünk. Tizennégy gólt kaptunk, ami szerintem nagyon sok. Mégsem mondhatok rosszat a játékosaimra, mindent kiadtak magukból, ám a Fradi ezúttal jobb volt. Tovább kell dolgoznunk, hogy elérjük a Ferencváros szintjét, és kiegyenlített meccseket vívjunk a hasonló erejű csapatokkal is.

SZOLNOKI DÓZSA–GENESYS OSC ÚJBUDA 15–11 (2–3, 5–1, 4–6, 4–1)
Sopron, 1000
néző. Vezette: Tóth I., Kovács Cs. T.
SZOLNOK: Bányai – Schmölcz 1, NAGY ÁDÁM 5, Kovács Gergő, Teleki, MILAKOVIC 3, Zovic. Csere: ANGYAL 3, Szeghalmi, PETŐ A. 2, GBADAMASSI 1, Melkuhn. Edző: Zsivko Gocics
OSC: Lévai – Várnai 1, Salamon F. 1, Manhercz K. 2, HÁRAI 1, Burián 1, CSACSOVSZKY E 2. Csere: Tóth M., SZILÁDI 2, Dala D., Vigvári Vince 1, Bundschuh. Edző: Varga Dániel
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 11/3
Gól – kettős emberelőnyből: 2/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Kovács Gergő (28. perc), Tóth M. (30. perc), Milakovic (32. perc)
MESTERMÉRLEG
Zsivko Gocics:
– Elképesztő hetünk van, csütörtökön tudtunk először együtt gyakorolni, de nem szabad a körülményekkel foglalkoznunk, mert aki nyerni akar, annak ilyen mentalitással kell játszania, mint ahogyan mi tettük. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, elképesztően akartuk ezt a győzelmet. Sok hibával játszottunk, ugyanakkor rengeteg jó megoldásunk is volt. Nem kirándulni jöttünk Sopronba, vasárnap megint mindent beleadunk a nagyon erős Ferencváros ellen.
Varga Dániel: – Sok mindenen múlt ez a mérkőzés, és ha ez így van, akkor az nem taktikai kérdés, hanem inkább mentális állapot kérdése. Az elmúlt másfél évben tökéletesen teljesítettünk ezen a téren, de ezen a meccsen ezt nem tudtuk felidézni. Kerestük önmagunkat, a labdát és a szolnoki lövéseket, továbbá nagyon sok gólt kaptunk. Ugyan tizenegyet lőttünk, ám nem volt olyan összeszedett a játékunk, mint ami egyébként jellemző erre a csapatra.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek