Férfi vízi ob I: nyolcgólos szolnoki siker a döntő első meccsén

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2021.05.19. 22:00
A Szolnok magabiztosan, 18–10-re nyert az OSC ellen a férfi vízilabda ob I döntőjének első mérkőzésén, így szombaton az aranyéremért ugrik medencébe.
Nyolcgólos szolnoki siker a döntő első meccsén (Fotó: Árvai Károly) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Nyolcgólos szolnoki siker a döntő első meccsén (Fotó: Árvai Károly) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Három nappal az elődöntő vége után már kezdődött is az egyik fél második győzelméig tartó finálé az élvonalbeli férfibajnokságban, legalábbis az OSC-nek, mert a gyorsan döntőbe jutó Szolnok másfél héttel többet készülhetett. Ebből azonban a medencében nem sok látszott, a lendület kompenzálta a kipihentséget, legalábbis a meccs elején.

A mérkőzés első gólját az OSC szerezte, Manhercz Krisztián ötméteresből volt eredményes. Ezután azonban a hazai medencében pólózó szolnokiak irányítottak, a vendégek azonban szokásukhoz híven nem hagyták leszakítani magukat. Közben óriási párharcok alakultak ki, egymásra talált Hárai Balázs és Radomir Drasovics, valamint Erdélyi Balázs és Filip Filipovics is.

A nagyszünetben úgy vezetett 7–6-ra a Dózsa, hogy Nagy Viktor kifejezetten jól védett, ám Hárai centerjátékával nem bírtak a szolnokiak, ha hozzá eljutott a labda, akkor valami biztosan történt. A két edző közül meglepő módon a vezető hazaiak mestere, Zsivko Gocics tűnt jóval idegesebbnek a háromperces pihenő alatt.

A játékosok is rendkívül feszültek voltak, így aztán mindkét oldalon becsúszott néhány hiba a játékba. Átmenetileg vissza is esett a góltermelés, a harmadik negyedben föl-le úszkáltak a csapatok, nyilván mindenki nagy örömére. Az OSC egyenlített, ám a szakasz végére a védekezését összerántó Szolnok ellépett három góllal. Erdélyi Balázs kapufás góllal élesztette fel a vendégek reményeit, de a minden hangszeren játszó Angyal Dániel visszaállította a háromgólos különbséget az utolsó nyolc perc előtt.

Ezúttal Varga Dániel volt a zaklatottabb az edzők közül, érthető módon: az OSC csak a megszokott, nagy hajrájában bízhatott. A Szolnok azonban villámgyorsan lezárta a meccset, Angyal és Drasovics gólja között Nagy Viktor védett egyet, Manhercz pedig kipontozódott. 13–8-ról már nem volt visszaút a vendégeknek, akik ráadásul el is fáradtak a végére. A Szolnok megérdemelten nyert 18–10-re, és szombaton az aranyérmet is megszerezheti a Nyéki uszodában – persze ehhez az OSC-nek is lesz néhány szava.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

SZOLNOKI DÓZSA–OSC ÚJBUDA 18–10 (4–3, 3–3, 4–2, 7–2)
Szolnok, zárt kapuk mögött. Vezette:Petik A., Kovács Cs. T.
SZOLNOK:Nagy V. – KONARIK3,Jansik D., Kovács Gergő, D. Pijetlovics1,ANGYAL5,F. Filipovics2. Csere:Drasovics2,SZAGHALMI3,NAGY ÁDÁM2,Dőry, Schmölcz, Teleki. Edző:Zsivko Gocics
OSC:Lévai – Manhercz K.2,Salamon F.1,VÁRNAI2,HÁRAI2,Erdélyi1,Burián. Csere:Bundschuh, Tóth M., Sziládi, Almási, DALA D.2. Edző:Varga Dániel
Gól – emberelőnyből:14/9, ill. 12/4
Gól – kettős emberelőnyből:–, ill. 1/1
Gól – ötméteresből:1/1, ill. 2/1
Kipontozódott:Dőry (20. p.), Manhercz K. (26. p.), Drasovics (29. p.)
Kiállítva (végleg, cserével):Jansik D. (28. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása:1–0 a Szolnok javára
MESTERMÉRLEG
Zsivko Gocics:– Ilyen mérkőzésre számítottam, kőkemény küzdelem zajlott a medencében. Örülök a győzelemnek, de azért a félidőben fel kellett hívnom a csapat figyelmét arra, hogy végre kezdjünk el vízilabdázni, ami meg is valósult. A nagy különbségnek nincs jelentősége, egy-nullára vezetünk, messze még a vége.
Varga Dániel:– Biztosan közrejátszott a fáradtság is abban, hogy végül ilyen sima lett a mérkőzés. Tudomásul kell venni, a sorozatterhelés ilyen, van sérült, fáradt játékos. Nincs ezzel probléma, meg kell tanulnunk kezelni az ilyen helyzeteket. Sok hibával játszottunk, de ha legközelebb ki tudunk magunkból hozni többet, akkor megnehezíthetjük a Szolnok dolgát.

Szombat, 16.30:   OSC–Szolnok  
 Kedd:   Szolnok–OSC (ha szükséges)
A párharc az egyik fél második győzelméig tart. Az M4 Sport az összes mérkőzést közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik