Férfi vízi ob I: a Honvéd az 5., a Miskolc a 11. helyen végzett

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.04.30. 20:52
null
A Miskolc ötméteresek után diadalmaskodott az UVSE ellen (Fotó: Ádám János)
A Honvéd szerezte meg az ötödik helyet, és az azzal járó Eurokupa-indulást a férfi vízilabda ob I-ben, miután a helyosztó, mindent eldöntő második mérkőzésén nagy csatában, egy góllal, 10–9-re legyőzte a BVSC-t. A Miskolc a 11. helyen végzett, mivel az UVSE elleni helyosztó második felvonásán ötméteresek után diadalmaskodott, így megszerezte a sikerhez szükséges hetedik pontot is a párharcban.

 

VÍZILABDA
FÉRFI OB I, RÁJÁTSZÁS
AZ 5. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
BUDAPESTI HONVÉD SE–BVSC-ZUGLÓ 10–9
(2–2, 5–2, 2–3, 1–2)
Kőér utca, 180
néző. V: ifj. Kenéz Gy., Kovács Cs. T.
HONVÉD: DECKER A. – Hessels B., Kiss B., Ekler B. 1, Fejős, HOSNYÁNSZKY 3, Kevi 1
Csere: Simon H., Hessels S., Gregor 1, SUGÁR 4, Manhercz Á. Edző: Szivós Márton
BVSC: Györke – Batizi, MÉSZÁROS M. 2, Pásztor M. 2, Kovács P., Gyárfás T. 2, Csapó 1
Csere: Tátrai, Szabó II. B., Mészáros Cs., Nagy M. 2. Edző: Kemény Kristóf
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 9/3.
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 3/2.
Kipontozódott: Kiss B. (29. p.), Batizi (30. p.). Kiállítva (végleg, cserével): Pásztor M. (31. p.)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 7–4 a Honvéd javára
MESTERMÉRLEG
Szivós Márton: – Szerettünk volna idén szintet lépni, ami az ötödik hellyel megvalósult, büszkék vagyunk rá, hogy alanyi jogon sikerült kihívnunk a nemzetközi kupaindulást. Hatalmas szívvel küzdöttek a srácok, a mutatott játék alapján rászolgáltunk a győzelemre.
Kemény Kristóf: – Két hasonló képességű csapat párharcából sajnos mi jöttünk ki rosszabbul, a Honvéd jobban akarta a győzelmet és megérdemelten végzett az ötödik helyen. Nem sikerült szépen zárnunk a szezont, ami elsősorban a pontatlanságunknak köszönhető.

A 11. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
PANNERGY MVLC–UVSE–HUNGUEST HOTELS 8–8
(1–2, 2–1, 2–4, 3–1) – ötméteresekkel: 6–5
Miskolc, 100 néző. Vezette: Csizmadia Zsolt, Kovács Soma
MISKOLC: MORAVCSIK – Molnár B., Biros B., SÉLLEY–RAUSCHER 2, Seman, Böröczky, Tanczer. Csere: Hoferica (kapus), Vismeg Zs., Várkonyi Á. 1, TŐZSÉR 2, KRASZNAI 3, Nagy N. Edző: Vidumanszky László
UVSE: KOROM – Ekler 1, Seeler, KORBÁCS 2, Korényi 1, Szentesi 1, Bencz 1. Csere: Ionescu 1, Csapó, Vámosi, Eppel, Barics, Hegedűs Cs. 1. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 3/2
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 7:4 a Miskolc javára
MESTERMÉRLEG
Vidumanszky László: – Úgy tartja a mondás, hogy minden jó, ha a vége jó. Örülünk, hogy van okunk a derűre, rendkívül izgalmas, változatos találkozón csikartuk ki a győzelmet. Elismerés illeti játékosaimat, akik kitettek magukért. Döntőnek bizonyult az első mérkőzésen, hogy a fővárosban az első két negyedben nagyon kijött nekünk a lépés. Miskolcon voltak tervek, elképzelések és ambíciók, úgy gondolom, hoztuk, amit elvártak tőlünk. Tudtuk, hogy az újpestiek mindent elkövetnek a fordítás érdekében, de felvettük a kesztyűt.
Vincze Balázs: – Jó mérkőzést játszottunk, derekasan tartottuk magunkat. Élesek voltunk, de a negyedik negyedben a hazaiak átlőtték a védelmünket. Mozgalmas, fárasztó csata volt, bosszantó büntetőkkel veszíteni. Rutintalanságunkból következett, hogy a támadások befejezésébe sokszor hiba csúszott. Nincs okunk a panaszra, az volt a cél, hogy ne essünk ki, ezt elértük. Keretünk jelentős változások előtt áll, mert több játékos erősebb csapatokba igazol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik