Férfi vízi BL: tízgólos FTC-vereség a Barceloneta ellen

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2022.02.23. 20:03
Az FTC-Telekom Waterpolo hazai pályán 17–7-re kikapott a spanyol Barcelonetától a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójában, az A-csoportban.
Az FTC-nek nem votl esélye spanyol riválisa ellen (Fotó: Szabó Miklós) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Az FTC-nek nem votl esélye spanyol riválisa ellen (Fotó: Szabó Miklós) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK


Máskor az egész mérkőzésen kap annyi gólt a Ferencváros, mint a Barceloneta elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs első negyedében. Az nyilván nem segítette a zöld-fehérek dolgát, hogy a betegségen – remélhetőleg – átesett Varga Dénes és a sérülése után lábadozó Pohl Zoltán a lelátó első sorában ücsörgött (máshol nem nagyon volt hely), meg az sem, hogy a fél csapat éppen koronavírus-fertőzés után próbálja összeszedni magát. Ezzel szemben a másik oldalon a teljes pompájában ragyogott a Barceloneta, Perronéstől, Munarrízostól, Garandosostól.

Ettől nyilván nem kell az első négy lövésből négy gólt kapni, márpedig így indított a Ferencváros, ami nem sok jót vetített előre. Varga Dénes nagyon hiányzott támadásban, merthogy Vámos Mártonnak mindig az arcában volt egy védő, a centerre általában három-négy spanyol vetődött rá, a többiek meg nem feltétlenül voltak lövőhelyzetben. Persze ettől még blokkolni lehetett volna, de bántóan simán lőtt hetet egy negyed alatt a Barceloneta, ráadásul ötöt akcióból.

A folytatás sem lett jobb, pedig Varga Zsolt még kapuscserével is megpróbálkozott. Ám ahelyett, hogy a zöld-fehérek felzárkóztak volna, még tovább nőtt a különbség. Hogy ennél is rosszabb legyen a ferencvárosiak helyzete, Jansik Szilárdot a harmadik negyed elején cserével, végleg kiszórták a sporik – tipikusan olyan eset volt, amikor fordítva is lehetett volna ítélni. Mondjuk, ezen már semmi sem múlt.

A Barceloneta kilenc góllal vezetett az utolsó negyed előtt, ha vízilabdában lenne technikai K. O., akkor minden bizonnyal azt ítéltek volna a játékvezetők. Ráadásul úgy parádéztak a spanyolok, hogy Felipe Perrone tökéletesen megelégedett azzal, hogy alájátszik a többieknek, és az ő szintjén semmi különöset nem csinált.

A spanyolok a záró negyedben már tíz góllal is vezettek, és végül annyival is győztek a széteső Ferencváros ellen. A 17–7-es végeredmény nyilván csúnyán fest, ráadásul nehéz helyzetbe kerültek a zöld-fehérek: a nyolcas döntőbe jutáshoz innentől kezdve rangadókat kell nyerniük, otthon és idegenben egyaránt. Ehhez ennél jóval több kell, de ezt aligha kell mondani a játékosoknak, akik nagyon önkritikusan nyilatkoztak a súlyos hazai vereség után.

VÍZILABDA, FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 10. FORDULÓ

FTC-TELEKOM–CNA BARCELONETA (spanyol) 7–17 (3–7, 2–5, 1–3, 1–2)
Komjádi uszoda
, 2000 néző. V: Margeta (szlovén), Franulovic (horvát).
FTC: Vogel Soma – Molnár E., Vigvári Vendel, Jansik Sz. 2, Ubovics, Vámos 2, Merkulov 1. Csere: Szakonyi (kapus), Német T., Fekete G. 1, Damonte, Varga V., Nyíri B. 1.
Edző:
Varga Zsolt
BARCELONETA: López Pinedo – GRANADOS 5, MUNARRÍZ 3, Perrone 1, De Toro 1, LARUMBE 3, Famera 2. Csere: F. Fernández, Asensio, Pavillard, BUSTOS 1, Biel 1.
Edző:
Elvis Fatovic
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 6/5.
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1.
Kiállítva (végleg, cserével): Jansik Sz. (19. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: –
Rendkívül határozottan játszott a Barceloneta, mi pedig nem tudtunk ugyanígy vízilabdázni. Nehéz időszakon vagyunk túl, Dumi hiánya és az, hogy átment rajtunk a Covid, lényegében összeszorzódott. Nagyon rosszul kezdtünk, ez meghatározta az egész mérkőzést, utána nem hogy fel tudtunk volna jönni, hanem még nagyobb lett a különbség.
Elvis Fatovic: – Nyilvánvalóan Varga Dénes hiánya nagy veszteség volt a fiatal Ferencvárosnak, hiszen a szememben ő a vízilabda történetének egyik legjobb játékosa. Így is hatalmas siker, hogy nyerni tudtunk, mert eddig nem sok sikerélmény ért minket ebben az uszodában. Nagyon sok meccs van még hátra, érdekes lesz a hajrá, de nyilván jobb helyzetben vagyunk, mint a forduló előtt.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Brescia
10
7
2
1
116–97 23
2. Novi Beograd
10
6
2
2
138–105
20
3. Olympiakosz
10
6
1
3
108–86
19
4. Barceloneta
10
5
2
3
119–87
17
5. FTC
10
4
4
2
109–101
16
6. Radnicski
10
3
1
6
95–111
10
7. Jadran Split
10
3

7
100–119
9
8. Dinamo Tbiliszi10


10
92–171 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik