L. G. 2021.12.22 21:17 Frissítve: 2021.12.22 21:20

Férfi vízi BL: fontos győzelmet aratott Dubrovnikban az OSC

Két másodperccel a vége előtt Manhercz Krisztián megszerezte a labdát, diadalmasan a magasba emelte, majd elhajította a világ végére. Közben a teljes OSC egy emberként ordított: az újbudaiak nyerni tudtak Dubrovnikban!

 

Csacsovszky Erik öt góljával a mezőny legeredményesebbje lett (Fotó: Tumbász Hédi)

FÉRFI VÍZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA
6. FORDULÓ, B-CSOPORT
JUG DUBROVNIK (horvát)–GENESYS OSC ÚJBUDA 11–12
(3–3, 2–2, 2–4, 4–3)
Dubrovnik, 400
néző. V: Severo (olasz), Dervieux (francia).
JUG: Popadic – L. Fatovic, ARGIROPULOSZ 2, Papanasztasziu 1, KAKARISZ 3, Benic, JOKOVIC 2. Csere: Tomasovic 1, Zuvela 1, Krzic 1, Zvono, Vukojevic. Edző: Vjekoslav Kobescak
OSC: LÉVAI – MANHERCZ K. 3, Vigvári Vince, CSACSOVSZKY E. 5, TÓTH M. 2, Burián 1, Várnai. Csere: Hárai, Bundschuh, DALA D. 1, Sziládi, Salamon F. Edző: Varga Dániel
Gól – emberelőnyből: 15/7, ill. 10/5.
Kipontozódott: Benic (26. p.), Várnai (30. p.), Zuvela (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Vjekoslav Kobescak: – Az OSC egyértelműen jobb volt nálunk, megérdemelten nyert. Nem tartottuk be a megbeszélt taktikát, az egész meccsen fegyelmezetlenül vízilabdáztunk. Úgy tűnt, az úszóversenyt sem bírjuk igazán, meglehetősen fáradt csapat benyomását keltettük. Csalódott vagyok, mert nem az igazi arcunkat mutattuk ezen a mérkőzésen.
Varga Dániel: – Hatalmas siker Dubrovnikban győzni, nem is gyakran sikerül ez a vendégcsapatoknak. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, elégedettek lehetünk azzal, ahogyan a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban állunk ennek a rendkívül megterhelő félévnek a végén. Kis pihenő következik, de tényleg csak egy kicsi, aztán januárban folytatjuk.

Nem volt ez egyszerű feladat, egyrészt ott van maga a tény, hogy a Jug vendégeként sosem könnyű nyerni, másrészt meg amellett se menjünk el szó nélkül, hogy az OSC-nek ez volt az idénybeli 35. meccse. Hogy ez milyen magas szám, azt jól jelzi, hogy az ob I-es mezőny nagy része a teljes idényben sem játszik majd ennyiszer...

Varga Dániel csapata azonban még egyszer, az idén utoljára összeszedte magát, és elképesztő melót tett bele ebbe a mérkőzésbe. Feszes volt a védekezés, amit ráadásul Lévai Márton megtámasztott a kapuból, az úszóversenyt is az újbudaiak bírták jobban, és hát elöl mindig volt valaki, aki túljárt Toni Popadic eszén, leginkább fej fölé lőtt labdákkal, ami nagyon nem ízlett a horvát kapusnak.

Elsősorban Csacsovszky Eriket kell kiemelni, aki öt hatalmas góllal és pazar játékkal segítette a csapatát, de hát a többek között bekkelő, irányító, mellesleg háromszor eredményes Manherczről és 36 évesen két góllal jelentkező centerről, Tóth Mártonról is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni – az egyiket ráadásul akcióból lőtte.

A fáradtság azért olykor látszott az újbudaiakon, példának okáért 10–7-ről nem szokták visszaengedni az ellenfelet a negyedik negyedben, de előbb Manhercz, majd Burián Gergely lőtt fontos gólt, az utóbbi lett végül a győztes találat.

A Jug a hajrában újra feljött egy gólra, 14 másodpercig támadhatott is az egyenlítésért, ekkor jött az emlegetett Manhercz-féle labdaszerzés, majd a 12–11-es győzelmet jelentő dudaszó. Az OSC fontos meccset nyert, ezzel egyrészt tapad az élmezőnyre, másrészt pedig leszakította a mögötte állókat.

 

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.