Férfi vízi BL: döntetlent játszott Szerbiában az FTC

Vágólapra másolva!
2021.11.09. 22:12
null
Kemény meccsen van túl az FTC (Fotó: fradi.hu)
Hiába volt már négygólos előnyben is a Ferencváros, a Radnicski Kragujevac 11–11-es döntetlenre tudta menteni a két együttes első csoportmeccsét a LEN Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírásában.

Az első két negyed rendkívül kiegyenlített játékot hozott, a nagyszünet után viszont a Ferencváros fokozatosan egyre nagyobb fölénybe került – kellett ehhez az is, hogy a szerbek egyre több hibát kövessenek el a medencében. A negyedik negyednek egygólos fórral vágott neki a vendégcsapat, amely Jansik Szilárd, Varga Dénes, majd Vámos Márton találatával 11–7-re ellépett ellenfelétől. A hajrá azonban a Radnicski játékosaié volt: az utolsó perc kezdete előtt nem sokkal egy gólra faragták a különbséget, majd 14 másodperccel a dudaszó előtt Milos Csuk ki is egyenlített.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Jansik volt, aki négy gólig jutott az összecsapáson.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
A-CSOPORT
VK RADNICSKI KRAGUJEVAC (szerb)–FTC-TELEKOM 11–11
(2–2, 4–4, 1–2, 4–3)
Kragjuevac, 400 néző. V: Teixido (spanyol), Savinovic (horvát).
RADNICSKI:
Dobozsanov – Radulovics 1, MILOS CSUK 3, Krug, Toholj, Jankovics 1, UKROPINA 2. Csere: Brankovics, N. Sztanojevics, Milicsics 1, N. LUKICS 2, J. Vrlic 1. Edző: Uros Sztevanovics
FTC: Vogel Soma – JANSIK SZ. 4, Pohl, VARGA DÉNES 2, Ubovics, Merkulov 1, VÁMOS 3. Csere: Vigvári Vendel, Gábor L., Fekete G., Molnár E., Damonte 1. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill 8/6. Gól – kettős emberelőnyből: 2/1, ill. 1/1. Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1. Kipontozódott: Pohl (19. p.), Brankovics (20. p.), Vigvári Vendel (24. p.)
MESTERMÉRLEG
Uros Sztevanovics: – Három negyeden keresztül jól játszottunk, aztán a Ferencváros megmutatta, mennyire tapasztalt és erős együttes. Mégis visszajöttünk négygólos hátrányból, ami nagyon fontos volt fiatal csapatomnak. Ezzel együtt nem vagyok elégedett, mert minden mérkőzésen győzni akarunk.
Varga Zsolt: – Kemény meccs volt. A Radnicski négygólos hátrányból egyenlített, ami a szerbeket dicséri, nekünk pedig kritika. Végig koncentráltnak kell maradnunk, és nem engedhetünk ilyen könnyű akciógólokat az ellenfélnek. Sokat tanulunk az ilyen hőfokú találkozókból, lépésről lépésre haladunk előre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik