Férfi vízilabda BL: döntetlennel kezdte a csoportkört az FTC

Vágólapra másolva!
2021.10.26. 21:53
null
Döntetlennel kezdte a csoportkört az FTC (Fotó: Balogh László, archív)
Az FTC 8–8-as döntetlent játszott a Bresciával a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában.

 

A nyáron jelentősen átalakult és megfiatalított Ferencváros bombaerős nyolcasba került a csoportkörben, amelynek első fordulójában a hozzá hasonlóan átformált Brescia otthonába látogatott.

A magyar csapat törte meg a hosszúra nyúlt gólcsendet a meccs elején, majd a gyors válasz után Jansik Szilárd révén kerültek ismét előnybe a zöld-fehérek.

A BL-ezüstérmes tartani tudta az egy-két gólos vezetést, egészen az utolsó negyedig, amikor az elkapkodott akciókból a Brescia jött ki jobban, és döntetlenre mentette a meccset (8–8).


FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR
, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

AN BRESCIA (olasz)–FTC-TELEKOM 8–8 (1–2, 2–2, 3–3, 2–1)
Brescia, 450 néző. V: Margeta (szlovén), Franulovic (horvát)
BRESCIA: Teszanovics – LUONGO 2, Ch. Presciutti, Gitto, LAZICS 3, Vapenszki 1, Alesiani. Csere: Dolce 1, Renuto, DI SOMMA 1, Balzarini, Gianazza. Edző: Alessandro Bovo
FTC: Vogel Soma – Vigvári Vendel, VARGA DÉNES 2, MERKULOV 2, Német T., Jansik Sz. 1, VÁMOS 2. Csere: Molnár E., Ubovics 1, Damonte, Nyíri B., Gábor L. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 8/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/–, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 1/–, ill. –
Kipontozódott: Molnár E. (17. p.)
MESTERMÉLREG
Alessandro Bovo: – Nehéz mérkőzés volt, a védekezésünk jól működött, támadásban viszont sok problémát okozott nekünk a Ferencváros. Összességében nem rossz eredmény a döntetlen.
Varga Zsolt: – Mindig nehéz a Brescia ellen játszani, de jól felkészültünk belőle, büszke vagyok a fiúk teljesítményére. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből, és lépésről lépésre fejlődni.

További eredmények: Olympiakosz (görög)–Dinamo Tbiliszi (grúz) 20–9, CNA Barceloneta (spanyol)–Jadran Split (horvát) 11–6, VK Novi Beograd (szerb)–VK Radnicski Kragujevac (szerb) 16–10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik