Férfi vízi BL: Barcelonában is döntetlent játszott az FTC

MTI/ CS. B.MTI/ CS. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.14. 20:35
null
Barcelonában is döntetlent játszott a Ferencváros (Fotó: Dömötör Csaba)
Az FTC-Telekom Budapest 12–12-es döntetlent játszott a spanyol Barceloneta otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában, kedden.

 

Az első három fordulóban is döntetlent elérő Ferencváros a legutóbbi fordulóban, november végén szerezte meg első győzelmét.

A 2019-ben győztes, elmúlt idényben döntős magyar együttes az első nyolc perc végén egygólos előnyben volt, ám a nagyszünetre a hazaiak fordítani tudtak. A végeredményt végül a két másodperccel a dudaszó előtt Danyiil Merkulov egyenlítő gólja állította be.

Ebben a csoportban még a szerb Novi Beograd és Radnicki Kragujevac, az olasz Brescia, a grúziai Dinamo Tbiliszi, a görög Olympiakosz és a horvát Jadran Split szerepel.

A B-csoportban érdekelt Genesys OSC Újbuda szerdán 19 órától a címvédő olasz Pro Reccót fogadja.

A két nyolccsapatos csoportból az első négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT
CNA BARCELONETA (spanyol)–FTC-TELEKOM 12–12
(3–4, 3–1, 3–3, 3–4)
Barcelona, 500 néző. V: Vojevogyin (orosz), Severo (olasz)
BARCELONETA: Aguirre – Fernández, PERRONE 1, GRANADOS 1, De Toro, LARUMBE 4, FAMERA 3. Csere: PAVILLARD 2, Biel 1, Bustos, Ponferrada, Asensio. Edző: Elvis Fatovic
FTC: SZAKONYI – Vigvári Vendel 1, VARGA DÉNES 3, Molnár E., Ubovics 1, DAMONTE 1, Vámos 1. Csere: FEKETE G. 2, MERKULOV 3, Jansik Sz., Nyíri B., Gábor L. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 9/6
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Bustos (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Elvis Fatovic: – Nehéz mit mondani akkor, amikor két másodperccel a vége előtt kapunk gólt... De hát a Ferencváros erős csapat, nem véletlenül veretlen még a Bajnokok Ligájában. Az első negyedben nem játszottunk jól, a folytatásban aztán megtaláltuk a ritmusunkat, mi diktáltuk az iramot, így aztán fájó, hogy a végén nem koncentráltunk eléggé, és nem tudtunk nyerni.
Varga Zsolt: – Büszke vagyok a csapatomra, annak ellenére is kitűnő mérkőzést játszottunk a nagyon erős Barceloneta ellen, hogy a Magyar Kupa négyes döntője után mentálisan és fizikailag is fáradtak voltunk. Végig ott maradtunk az ellenfél nyomában, nem hagytuk leszakítani magunkat, és az utolsó pillanatokban képesek voltunk megmenteni egy pontot.

A CSOPORT TÖBBI MÉRKŐZÉSÉN
Olympiakosz–Jadran Split 12–10 (4–1, 4–3, 4–3, 0–3)
Novi Beograd–Brescia 11–11 (3–2, 0–2, 4–3, 4–4)
Radnicki Kragujevac–Dinamo Tbiliszi 14–7 (4–2, 3–1, 2–1, 5–3)

AZ ÁLLÁS
1. Olympiakosz 13 pont, 2. Brescia 11 p, 3. Barceloneta 7 p, 4. Novi Beograd 7 p, 5. FERENCVÁROS 7 p, 6. Jadran 6 p, 7. Radnicki 4 p, 8. Dinamo Tbiliszi 0 p

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik